Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της MIG η πώληση του Υγεία στο fund CVC

tags :
Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της MIG η πώληση του Υγεία στο  fund CVC
Υπήρχε μεγάλη ικανοποίηση της Συνέλευσης για το υψηλό τίμημα της πώλησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (95,7%) σήμερα, 25 Αυγούστου 2018, από τη Γενική Συνέλευση της Marfin Investment Group  η πώληση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στο fund CVC.
Ειδικότερα, με  το 42% των μετόχων που παραβρέθηκαν σήμερα, 25 Αυγούστου 2018, στην επαναληπτική γενική συνέλευση της Marfin Investment Group εγκρίθηκε η πώληση του Υγεία στο fund CVC.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση είχε αναβληθεί επειδή ο γερμανός επενδυτής Muller και η Deutsche bank, οι οποίοι συνδέονται με τον επιχειρηματία Θ. Τζώρτζη κατέχοντας ποσοστό άνω του 5%, είχαν ζητήσει αναβολή με στόχο να μπλοκάρουν την πώληση.
Όμως η δυναμική των πραγμάτων ήταν τέτοια, που το 42% των μετόχων της MIG, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Πειραιώς με ποσοστό 31,8%, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία της πώληση στο fund CVC.
Είναι αλήθεια ότι εάν ζούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος το Υγεία δεν θα πωλείτο καθώς θα είχε αναζητηθεί άλλη εναλλακτική λύση π.χ. στρατηγικός επενδυτής στην MIG και ριζική αναδιάρθρωση των δανείων του ομίλου και των θυγατρικών συνολικού ύψους 1,68 δισεκ. ευρώ.
Η νέα διοίκηση υπό τον Θανάση Παπανικολάου έκρινε ότι έπρεπε να πουλήσει ένα περιουσιακό στοιχείο ώστε να μειωθεί ο δανεισμός και η πίεση που ασκεί η Πειραιώς στον όμιλο.
Εν τω μεταξύ, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Παναγιώτη Θρουβάλα, πρόεδρο της Marfin Investment Group (MIG), ο οποίος εκπόνησε το σχέδιο της διαδικασίας πώλησης και συνέβαλε καθοριστικά στην επαναληπτική γενική συνέλευση, ώστε οι μέτοχοι να ψηφίσουν υπέρ της πώλησης του Υγεία στο CVC.
Να σημειωθεί ότι ο Π. Θρουβάλας ήταν ένας εκ των βασικών συνεργατών το αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου, ιδρυτή της MIG.
Το CVC αγόρασε το Υγεία, το οποίο – και ορθώς – θα διατηρήσει την τωρινή ικανή διοίκηση του Υγεία.
Το CVC έχει κεφάλαια αλλά δεν έχει τους ανθρώπους για να τρέξουν το project οπότε εύλογα διατηρεί το επιτυχημένο management του Υγεία.
Από την άλλη ο Θανάσης Παπανικολάου ο CEO της MIG πήρε μια απόφαση σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους με ένα στόχο να μειώσει το βάρος στην MIG, η οποία είναι  εταιρία συμμετοχών.
Προφανώς και ο Παπανικολάου θα ήθελε αντί να πουλάει να αγοράζει εταιρίες και να αυξάνει τον ισολογισμό της MIG αλλά όταν η Πειραιώς είναι βασικός μέτοχος και βασικός δανειστής η πίεση που ασκείται διαμορφώνει τις τελικές λύσεις.

Δόθηκε το "πράσινο φως" στην πώληση του Υγεία - Εγκρίθηκαν όλα τα προς ψήφιση θέματα

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (95,7%) από τη Γενική Συνέλευση της MIG η πώληση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και εκφράστηκε η απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Διοίκησης
Στην εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της MIG εγκρίθηκαν όλα τα προς ψήφιση θέματα.
Επίσης, έγινε παρουσίαση αποτελεσμάτων του 2017 με ειδική αναφορά στην αύξηση τζίρου του συνόλου των εταιρειών του Ομίλου και τη σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων, πράγμα που επετεύχθη σε μία χρονιά που οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ράλι ανόδου.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αναφορά στις ενέργειες της Διοίκησης που κινούνται σε 3 βασικούς άξονες:
-την αναδιάρθρωση δανείων μητρικής και θυγατρικών εταιρειών
-τη βελτίωση αποτελεσμάτων
-τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων
για τη διασφάλιση μεγαλύτερης αξίας προς όφελος των εργαζομένων, των μετόχων και των πιστωτών.
Η Γενική Συνέλευση εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Ομίλου MIG και τις ενέργειές τις, ενώ υπήρχε μεγάλη ικανοποίηση της Συνέλευσης για το υψηλό τίμημα της πώλησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.
Επίσης, έγινε αναφορά στην υποτιθέμενη πρόταση Αποστολόπουλου, για την οποία σημειώθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημη, τεκμηριωμένη και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση για το υποτιθέμενο τίμημα του 1€+ ανά μετοχή, όπως παρουσιάστηκε μετά τη Γ.Σ. του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στο εξώδικο προς τη MIG καθώς και σε δημοσιεύματα του τύπου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης