Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Ζωτικής σημασίας η συμμετοχή του Καναδά στις τριμερείς συνομιλίες για τη NAFTA

Μεξικό: Ζωτικής σημασίας η συμμετοχή του Καναδά στις τριμερείς συνομιλίες για τη NAFTA
Θεωρούμε πως η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα είναι μια θετική εξέλιξη, δήλωσε ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Marcelo Ebrard
Η συμμετοχή του Καναδά στις τριμερείς συνομιλίες για την αναθεώρηση της NAFTA (σ.σ.: Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής) είναι «ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Marcelo Ebrard, ενώ χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα (27/8/2018) ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.
«Θεωρούμε πως η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα είναι μια θετική εξέλιξη… τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τις τριμερείς διαπραγματεύσεις με τον Καναδά, που είναι κεφαλαιώδους σημασίας προκειμένου να μπορέσουμε να ανανεώσουμε την (εμπορική) συμφωνία», δήλωσε ο Ebrard.
Ο Ebrard θα γίνει υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador αναλάβει την προεδρία την 1η Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, το γραφείο του καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε σήμερα πως ο Justin Trudeau μίλησε την Κυριακή με τον μεξικανό πρόεδρο, Pena Nieto, και συμφώνησαν για την τριμερή μορφή της συμφωνίας NAFTA.
«Οι ηγέτες συζήτησαν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών και μοιράστηκαν τη δέσμευσή τους να υπάρξει μια επιτυχής κατάληξη σε αυτή τη συμφωνία και για τα τρία μέρη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης