Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Οι κίνδυνοι της χαλαρής πολιτικής πρέπει να παρακολουθούνται στενά

tags :
Praet (ΕΚΤ): Οι κίνδυνοι της χαλαρής πολιτικής πρέπει να παρακολουθούνται στενά
Χρειάζεται ακόμη συνετή, επίμονη νομισματική πολιτική, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ
Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πρέπει «να παρακολουθούνται στενά» μετά από χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα (28/8/2018) ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, Peter Praet.
Όπως σχολιάζει το «Reuters», η προειδοποίηση του Praet είναι πιθανό να εκληφθεί ως ένδειξη ότι η ΕΚΤ συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο τις παρενέργειες της πολιτικής των αγορών κρατικών ομολόγων και των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, που αναμένεται σταδιακά να αποσυρθούν κατά τους επόμενους μήνες.
Αυτό θα αποτελούσε «νίκη» για τους Γερμανούς αξιωματούχους και για άλλες πλούσιες χώρες της Ευρωζώνης, που διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τις αυξημένες τιμές των κατοικιών και για τις τιμές των ομολόγων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΚΤ.
«Χρειάζεται ακόμη συνετή, επίμονη νομισματική πολιτική», δήλωσε ο Praet.
«Την ίδια στιγμή, και ιδιαίτερα σε αυτό το στάδιο του κύκλου νομισματικής πολιτικής, ο κίνδυνος της πολιτικής μας πρέπει να παρακολουθείται στενά», πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Praet προειδοποίησε ότι καθώς ο οικονομικός κύκλος της Ευρωζώνης ωριμάζει και η νομισματική πολιτική παραμένει χαλαρή, περισσότερες χώρες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν εθνικά ή τοπικά εργαλεία για να αποτραπεί μια νέα
οικονομική κρίση.
«Τα μακροπροληπτικά εργαλεία έχουν ενεργοποιηθεί σωστά σε μια σειρά περιπτώσεων και ενδεχομένως περισσότερα θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και σε περισσότερες περιπτώσεις, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στον κύκλο και λόγω ανάγκης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης