Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεμένα τα πλοία τη Δευτέρα (3/9) - Απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε η ΠΝΟ

Δεμένα τα πλοία τη Δευτέρα (3/9) - Απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε η ΠΝΟ
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας, προχωρά η ΠΝΟ από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 
Την απόφασή της να προχωρήσει τελικά στην πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης, έκανε σήμερα γνωστή η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που συνεδρίασε το πρωί.
Οι ακτοπλόοι πρότειναν χθες αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλης, προσπάθησε να παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη ναυτεργατικών σωματείων και αποχώρησε.
«Η αρνητική, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων "καλοθελητών" για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών» αναφέρει μεταξύ άλλων, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης