Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανάπτυξη 7,5% για την ινδική οικονομία τη διετία 2018-2019

Moody's: Ανάπτυξη 7,5% για την ινδική οικονομία τη διετία 2018-2019
Με 7,5% θα «τρέξει» η ινδική οικονομία το τρέχον και τι επόμενο έτος, σύμφωνα με τη Moody's
Ανάπτυξη της τάξεως του 7,5% αναμένει για την οικονομία της Ινδίας (Baa2, σταθερό outlook) την περίοδο 2018-2019 η Moody's Investors Service, προειδοποιώντας, ωστόσο, για την περαιτέρω διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Ο αμερικανικός οίκος εκφράζει τις ανησυχίες του τόσο για τις αυξημένες τιμές πετρελαίου, όσο και τα υψηλότερα επιτόκια παγκοσμίως.
«Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τα επιτόκια θα ασκήσουν πίεση στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ωστόσο οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν σύμφωνα με το δυναμικό της οικονομίας, περίπου 7,5% φέτος και το 2019.
Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη, τα μεγάλα συναλλαγματικά αποθέματα, μια κυρίως εγχώρια βάση χρηματοδότησης, η ενίσχυση της διαχείρισης της νομισματικής πολιτικής και οι μακροπροληπτικοί κανονισμοί για το τραπεζικό δανεισμό σε ξένο νόμισμα θα περιέχουν γενικά τον πιστωτικό αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών πετρελαίου και των αυξανόμενων επιτοκίων», αναφέρεται στη σχετική έκθεση.
Ενώ η κυβέρνηση μπορεί να περιορίσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, οι περικοπές μπορεί να μην αντισταθμίσουν πλήρως τις απώλειες εσόδων και τις υψηλότερες δαπάνες για επιδοτήσεις ενέργειας και στήριξη των τιμών στις καλλιέργειες, εκτιμάται.
Κατά συνέπεια, η Moody's αναμένει το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα είναι ευρύτερο από το στόχο, βραχυπρόθεσμα.

Οι υψηλές τιμές πετρελαίου, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία της Ινδίας

Τον περασμένο μήνα, ο αμερικανικός οίκος ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες που πήραν μέρος σε δημοσκόπησή στη Σιγκαπούρη και τη Βομβάη, θεωρούν τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ως τον κύριο κίνδυνο για την οικονομία της Ινδίας, ωστόσο διαφοροποιούνται σημαντικά ως προς το δεύτερο σημαντικό κίνδυνο.
Όταν ρωτήθηκαν για τους κυριότερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ινδική οικονομία, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες τόνισαν τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ως κύριο κίνδυνο, ενώ το 30,3% αυτών στη Σιγκαπούρη επέλεξε τα αυξανόμενα επιτόκια ως τον επόμενο κύριο κίνδυνο και το 23,1% οι εγχώριοι πολιτικοί κίνδυνοι αποτελούν τον δεύτερο κύριο κίνδυνο.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η Ινδία δεν θα εκπληρώσει τον δημοσιονομικό στόχο του 3,3% του ΑΕΠ για την οικονομική χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2019.
Μόνο το 23,3% των ερωτηθέντων στη Σιγκαπούρη και το 13,6% στη Βομβάη εκτιμούν ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι, με το 84,7% των ερωτηθέντων στη Βομβάη και το 76,7% στη Σιγκαπούρη, αναμένοντας κάποια δημοσιονομική ολίσθηση.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων τόσο στη Σιγκαπούρη (85,7%) όσο και στη Βομβάη (93,6%) αναφέρει ότι το κρατικό πακέτο ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες είναι ως επί το πλείστον ανεπαρκές για την επίλυση των προκλήσεων φερεγγυότητας.
Παράλληλα, ενώ το 59,6% των συμμετεχόντων στη Βομβάη τονίζει ότι οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές όπως είχε προγραμματιστεί.

Διαβάστε: Moody's: Οικονομικά οφέλη για Κίνα και Ινδία από τη συνεχόμενη αύξηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης