Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θολό μήνυμα Τσίπρα στις αγορές - «Δεν έχουμε τελειώσει τις μεταρρυθμίσεις - Εργασιακά και φιλοεπενδυτικό περιβάλλον οι στόχοι»

Θολό μήνυμα Τσίπρα στις αγορές - «Δεν έχουμε τελειώσει τις μεταρρυθμίσεις - Εργασιακά και φιλοεπενδυτικό περιβάλλον οι στόχοι»
Οδηγίες προς ναυτιλομένους έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στο «ανανεωμένο» υπουργικό συμβούλιο - Αντιδράσεις από αντιπολίτευση
(upd3) Με αοριστολογίες, γενικότητες και την ίδια τακτική της επίθεσης κατά των προηγούμενων "κακών" κυβερνήσεων αλλά και χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη ο ίδιος και η κυβέρνηση του για την κακή κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η οικονομία, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος πάντως είχε το βλέμμα του και στις αγορές, καθώς επεσήμανε πως "ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και στην οικονομία δεν έχει τελειώσει". 
Με την φράση έκλεισε ο κύκλος της επιτροπείας των μειώσεων και των περικοπών και ανοίγει ο κύκλος των ελαφρύνσεων των πολιτικών κοινωνικής στήριξης ο Αλέξης Τσιπρας έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.
Με γενικόλογες μεν αναφορές ο πρωθυπουργός ακολούθησε τη λογική της υποσχεσιολογίας δίνοντας τον τόνο για το τι θα ακολουθήσει και κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ.
Με την επισήμανση "χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην μνημονιακή επιτροπεία και την παρακμή", μίλησε για τη δυνατότητα μέριμνας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας τονίζοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησής του είναι η στήριξη των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης.
Έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος το οποίο όπως είπε αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκτηση εργασίας στη χώρα, ενώ τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί και να βαθύνει ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και στην οικονομία.
Χαρακτήρισε σημαντικό άξονα του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης την οικοδόμηση ενος νέου κοινωνικού κράτους, επισημαίνοντας οτι "εκεί κρίνεται σε πολυ μεγάλο βαθμό και το πρόσημο της πολιτικής μας".

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, με νέες προκλήσεις

"Σήμερα είναι η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά την εκπνοή του προγράμματος προσαρμογής και την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια.
Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις αλλά και με νέα σύνθεση.
Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια γεμίζει τον ελληνικό λαό με εύλογες προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών ζωής του, για ανακούφιση από τα βάρη της λιτότητας, για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά, πάνω από όλα, με προσδοκίες να πορευτούμε από δω και στο εξής με σύνεση αλλά και με σχέδιο.
Και όλα αυτά για να μη ξαναγυρίσει ποτέ η χώρα στη περιπέτεια της χρεοκοπίας αλλά και για να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες αυτού του τόπου" υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως "καλούμαστε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα".
"Με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί πλέον να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης.
Πάντοτε βεβαίως με σύνεση και σωφροσύνη, χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην μνημονιακή επιτροπεία και την παρακμή" τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος περιέγραψε τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης.
"Στο πολιτικό μας σχέδιο, βασικός μας στόχος είναι η στήριξη αυτών ακριβώς των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης.
Πρώτα και κύρια με την ανάκτηση της εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ήδη οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχουν επανέλθει, η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας έχει μειωθεί.
Προϋπόθεση για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας είναι η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη για διοικητική αποτελεσματικότητα και καταπολέμηση των εστιών διαφθοράς στο διοικητικό μηχανισμό, που όπως είπε, λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, ξένες ή ελληνικές.
Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και στην οικονομία.
"Μεταρρυθμίσεις κομβικής σημασίας για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπως λ.χ. το κτηματολόγιο, οι δασικοί χάρτες, το περιουσιολόγιο, η ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, η απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά και στην εμπέδωση των αρχών της διαφάνειας στα δημόσια έργα.
Όλες αυτές δεν είναι μεταρρυθμίσεις των μνημονίων.
Αντιθέτως, είναι μεταρρυθμίσεις δικές μας, είναι μεταρρυθμίσεις που αν είχαν γίνει πριν τα μνημόνια, ίσως και να τα αποφεύγαμε ή να μη πληρώναμε τόσο βαρύ τίμημα.
Και σε τελική ανάλυση, είναι μεταρρυθμίσεις που μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε" υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά τα εργασιακά, ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ανάκτηση της εργασίας δεν αφορά μόνο τους μισθωτούς, αφορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
"Εκεί πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος.
Να ακούσουμε τα σήματα και τα αιτήματα τις αγοράς.
Να βρούμε τους συγκεκριμένους τρόπους για την ελάφρυνση αυτών των κοινωνικών κατηγοριών αλλά να δώσουμε και ευκαιρίες καινοτομίας με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων.
Από τα ευρωπαϊκά προγράμματα μέχρι τις μικροπιστώσεις και τον προσανατολισμό της αναπτυξιακής τράπεζας, έχουμε χρέος να κατανείμουμε τους πόρους με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη" τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας πως η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους είναι σημαντικός άξονας του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης.
"Σε αυτόν τον τομέα θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και το πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή, στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας, της υγείας και της παιδείας, όπου έχουν γίνει ήδη μεγάλα βήματα.
Η πίστη στην προοπτική της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι ακριβώς, που μας διαφοροποιεί, όλους εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό το υπουργικό τραπέζι, αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς αλλά και κεντροδεξιούς, από τις δυνάμεις του ακραίου νέο-φιλελευθερισμού, που, πέραν όλων των άλλων ευθυνών για την πορεία της οικονομίας, έχουν ακέραια και την ευθύνη και για την άνοδο της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον τόπο μας" υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.
"Μπορούμε σήμερα να πούμε ότι είμαστε, επιτέλους, σε καλό δρόμο.
Παρά τις κινδυνολογικές κραυγές, την καταστροφολογία, την προεξόφληση της αποτυχίας από την αντιπολίτευση και όσους την στηρίζουν, βλέπουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα καλή είδηση σε ένα διεθνές περιβάλλον που κάθε άλλο παρά σταθερό είναι.
Με την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, με το χρηματοδοτικό μαξιλάρι, με την πολιτική σταθερότητα και με τη βούληση για μεταρρυθμίσεις, προχωράμε με αποφαστικότητα προς το μέλλον.
Καταφέραμε να περάσουμε τον κάβο πριν χαλάσει ο καιρός στα ανοιχτά...
Και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση" είπε ο πρωθυπουργός.

Σπυράκη: Το θράσος του Τσίπρα είναι απύθμενο, ο χρόνος του τελείωσε

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία τον κατηγόρησε για απύθμενο θράσος, επισημαίνοντας πως ο πολιτικός του χρόνος τελείωσε.
«Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά απύθμενο.
Ο πρωθυπουργός των φόρων, που διέλυσε τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες, ο άνθρωπος που με τις ιδεοληψίες του γέμισε με ανασφάλεια τους πολίτες και βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, ανέβασε άλλη μια παράσταση με τίτλο “από σήμερα παριστάνω ότι κυβερνώ”.
Τον ενημερώνουμε ότι το μόνο κοινό που έχει απομείνει να τον παρακολουθεί είναι οι υπουργοί του.
Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος του κ. Τσίπρα, απλά, τελείωσε» ανέφερε η κα.Σπυράκη.

Γεννηματά: Ο πολίτες δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα θετικό από τον Τσίπρα

Την θέση ότι οι πολίτες δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα θετικό από τον Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει τελειώσει.
«Ο κ. Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, ήταν πάλι αλλού.
Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35 χιλ. παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όταν η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς.
Όσο για τις "αλλαγές" και τις "μεταρρυθμίσεις" σας μόνο σαν απειλή ακούγονται.
Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες.
ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ» σχολίασε η κα.Γεννηματά.

Θεοχαρόπουλος: Ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού έδωσε ο Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι έδωσε ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού.
«Ο κ. Τσίπρας σήμερα στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού.
Είπε ότι με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας και της δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ έχει δεσμεύσει την χώρα με την υπογραφή του σε σκληρή επιτροπεία και δυσβάσταχτα μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
Τα είδε όλα καλώς καμωμένα στην αγορά εργασίας ενώ επικρατεί καθεστώς απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας.
Μίλησε για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους την ώρα που η κυβέρνηση του αφήνει 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
Ξεπέρασε όμως και τον εαυτό του όταν χαρακτήρισε κεντροδεξιούς τον εθνικολαικιστή Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και έψαξε να βρει τι ενώνει Υπουργούς "αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς" όπως είπε χαρακτηριστικά σε αυτήν την κυβέρνηση.
Ας μην κουράζεται ο κ. Τσίπρας να απολογείται για την σύνθεση της κυβέρνησης του.
Είναι φανερό ότι τους ενώνει η καρέκλα της εξουσίας χωρίς καμία προγραμματική και ιδεολογική συνοχή» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Όσον αφορά στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, πράγματι είναι μεγάλες για μία άλλη κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση και αυτή η τελευταία σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα κυβέρνηση αλλά από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής» επεσήμανε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

ΚΚΕ: Βασιλικότερος του βασιλέως ο Τσίπρας - Δεν αφορούν το λαό οι διαβεβαιώσεις του


Βασιλικότερο του βασιλέως χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.
Το ΚΚΕ ανέφερε ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού δεν αφορούν το λαό , αλλά την εγχώρια ολιγαρχία και τους εταίρους του σε ΕΕ και ΔΝΤ.
«Οι πραγματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα δεν αφορούν τον λαό, αλλά τους εταίρους του σε ΕΕ, ΔΝΤ, όπως και την εγχώρια ολιγαρχία, που ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τη μεταμνημονική περίοδο.
Γι' αυτό εμφανίστηκε "βασιλικότερος του βασιλέως", αφού ο πραγματικός καβγάς του με τη ΝΔ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που τσακίζουν τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων.
Όσο για τις εύλογες προσδοκίες του λαού, αυτές αφορούν την πραγματική βελτίωση της ζωής του, με ανάκτηση των απωλειών του και κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
Δεν έχουν σχέση αυτές οι προσδοκίες με τα ψίχουλα, τη διατήρηση και ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας, που είναι οι όροι που θέτει το κεφάλαιο για τις επενδύσεις του» τόνισε το ΚΚΕ.

Τσιόδρας (Ποτάμι): Όλοι ξέρουν την αξία όσων τάζει ο Τσίπρας

Την θέση όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν την αξία των υποσχέσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση αποτυγχάνει παταγωδώς στις εξετάσεις που δίνει.
«Θα...θα...θα.
Ο κ.Τσίπρας απαγγέλει το νέο προεκλογικό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει υποσχέσεις για όλους.
Όμως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν πια παρελθόν και όλοι ξέρουν την αξία όσων τάζει.
Στα 3,5 χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναπαράγονται όλες οι παθογένειες που κατονόμασε ο κ.Τσίπρας: αλαζονεία, ψεύτικες υποσχέσεις, έλλειψη σχεδίου, πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή.
Θα συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις καθημερινά.
Σε αυτές τις εξετάσεις αποτυγχάνει παταγωδώς, αφού ο μόνος δείκτης στον οποίο διακρίνεται, είναι ο δείκτης ανικανότητας με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα» ανέφερε ο κ.Τσιόδρας.


Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου θα ζητήσει ο Τσίπρας - Στην μάχη της καθημερινότητας κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης

ο στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουν τα κυβερνητικά στελέχη το διάστημα που ακολουθεί, θα επιχειρήσει να δώσει ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει σήμερα (31/8) στις 11 το πρωί. 
Βασική επιδίωξη αποτελεί η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου το οποίο θα εστιαστεί στη μάχη της καθημερινότητας που μέχρι τώρα έχει χαθεί.
Το επόμενο διάστημα είναι πυκνό από σοβαρά κι επώδυνα ζητήματα για τη χώρα και τους πολίτες που θα συναντήσει στο διάβα της η κυβέρνηση και αναμφισβήτητα, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά της δείχνει δύσβατος.
Ήδη, από τη Θεσσαλονίκη, επιφυλάσσουν "θερμή υποδοχή" για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου αλλά και των μελών της κυβέρνησης, όπως έχουν προαναγγείλει οι αγρότες, τα συνδικάτα αλλά και όσοι αντιδρούν στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς το κλίμα παραμένει τεταμένο στην περιοχή σε ότι αφορά το Σκοπιανό.  Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι προτεραιότητα για το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελεί η ενίσχυση της ανάπτυξης σε συνδυασμό βέβαια με γενναιόδωρες κοινωνικές πολιτικές ενώ επισημαίνουν την ανάγκη να ξαναβρεθεί το χαμένο αριστερό πρόσημο. Κι αυτό θα επιτευχθεί όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές μέσω κάποιων εργασιακών ρυθμίσεων τις οποίες έχει αναλάβει να επεξεργαστεί και να φέρει εις πέρας η αρμόδια υπουργός, η κ. Έφη Αχτσιόγλου. Το επιστέγασμα της κοινωνικής πολιτικής που προσδοκούν στο Μέγαρο Μαξίμου να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αποτελεί η μη περικοπή των συντάξεων.
Σε αυτό το πλαίσιο. ο Γιάννης Δραγασάκης, έδωσε μια πρόγευση την Πέμπτη, προλειαίνοντας το έδαφος, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών, για την παροχολογία στην οποία επρόκειτο να επιδοθεί ο πρωθυπουργός τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και στους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του έτους.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ρητά και δημόσια ότι ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων παρά μόνο μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βέβαια, έχει διαφορετική άποψη καθώς παραμένει σταθερά η διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης και μένει να δούμε, τελικά, ποιος θα επικρατήσει.
Στον αντίποδα, τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη λογική της παροχολογίας όπως ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο κατηγορούν ότι για μία ακόμη φορά προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. «Μόνο αλήθειες θα ειπωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό», αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Πειραιώς.
Πάντως, με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα υποδεχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου το  κλιμάκιο των θεσμών στην Αθήνα.
Πρόκειται για την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, οι εταίροι πιστωτές αναμένεται να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα έσοδα και τα έξοδα ενόψει και της κατάθεσης του προϋπολογισμού στις αρχές Οκτωβρίου στην ελληνική Βουλή αλλά και κατά συνέπεια, στα μέσα του ίδιου μήνα, στην Κομισιόν.
Παράλληλα στενεύουν τα περιθώρια καθώς δεν είναι και πολλοί οι μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του χρόνου που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν θέσει οι δανειστές μεταξύ των οποίων οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη και τα κόκκινα δάνεια.
Εν τω μεταξύ, ο άλλος βραχνάς για την κυβέρνηση, το Σκοπιανό, με το δημοψήφισμα προ των πυλών στη γειτονική χώρα, ξεκίνησε ήδη να ταράζει τα νερά στο πολιτικό σκηνικό. Και έπεται συνέχεια.

(πρώτη ενημέρωση 31 Αυγούστου 2018, 00:31)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης