Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Ρωσία, κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Putin

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Ρωσία, κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Putin
Οι διαμαρτυρίες δείχνουν πως αυτή η προτεινόμενη μεταρρύθμιση παραμένει ένα πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα για την κυβέρνηση, παρά τις παραχωρήσεις που προσφέρθηκαν από τον Putin
Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη Ρωσία συμμετείχαν σήμερα (2/9/2018) σε διαμαρτυρίες κατά των κυβερνητικών σχεδίων για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις του προέδρου Vladimir Putin, πως θα αμβλύνει τις επιπτώσεις του αντιδημοφιλούς αυτού μέτρου.
Οι σημερινές διαμαρτυρίες δείχνουν πως αυτή η προτεινόμενη μεταρρύθμιση παραμένει ένα πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα για την κυβέρνηση παρά τις παραχωρήσεις που προσφέρθηκαν από τον Putin σε τηλεοπτική ομιλία που εκφώνησε την Τετάρτη.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Putin ανέλαβε για πρώτη φορά προσωπικά την ευθύνη για τη μεταρρύθμιση και την περιέγραψε ως οικονομική αναγκαιότητα.
Τελείωσε την ομιλία του ζητώντας από τον ρωσικό λαό την κατανόησή του.
Περίπου 9.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μόλις δύο χιλιόμετρα από το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση White Counter που καταμετρά τους συμμετέχοντες σε συγκεντρώσεις, όμως η αστυνομία της Μόσχας έκανε λόγο για 6.000 διαδηλωτές.
Πολλοί κρατούσαν κόκκινες σημαίες και πανό του κύριου οργανωτή της διαδήλωσης, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (KPRF).
Ένα μεγάλο πανό έγραφε «Δεν εμπιστευόμαστε την Ενωμένη Ρωσία», το κυβερνών κόμμα του Putin, και περιλάμβανε ένα σκίτσο που εικόνιζε μια κόκκινη γροθιά να χτυπάει τη λευκή πολική αρκούδα που είναι το λογότυπο του κόμματος του Ρώσου προέδρου.
«Σήμερα πραγματοποιούμε μια πανρωσική διαμαρτυρία εναντίον αυτής της κανιβαλιστικής μεταρρύθμισης», δήλωσε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές ο βετεράνος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, Gennady Zyuganov.
Συνέχισε απαριθμώντας τις προτάσεις του κόμματός του για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι οποίες είναι επικεντρωμένες στη φορολόγηση των αποκαλούμενων ολιγαρχών της Ρωσίας, αντί της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ομιλητές εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον υποψήφιο του κόμματος στις δημοτικές εκλογές της Μόσχας, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.
Μια χωριστή συγκέντρωση στην πόλη, οργανωμένη από το κόμμα Δίκαιη Ρωσία, προσήλκυσε άλλους 1.500 ανθρώπους που διαμαρτύρονταν κατά της μεταρρύθμισης στις συντάξεις, ανακοίνωσε η αστυνομία της Μόσχας.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε όλη τη Ρωσία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης