Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Για επικείμενη κρίση ρευστότητας στις παγκόσμιες αγορές προειδοποιεί η JP Morgan

Για επικείμενη κρίση ρευστότητας στις παγκόσμιες αγορές προειδοποιεί η JP Morgan
Η JPMorgan αναμένει κρίση ρευστότητας στις παγκόσμιες αγορές
Οι παγκόσμιες αγορές θα «χτυπηθούν» από μία κρίση που δεν έχει λάβει χώρα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής της J.P. Morgan Chase, Marko Kolanovic.
Ειδικότερα, σε σημείωμα προς το επενδυτικό κοινό με αφορμή τα 10 χρόνια από την τεράστια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ο Marko Kolanovic κάνει λόγο για επικείμενη σοβαρή κρίση ρευστότητας, εν μέσω δραστικής νομισματικής σύσφιξης από τις κεντρικές τράπεζες.
Η κρίση, η οποία δεν θα λάβει χώρα πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, θα οδηγήσει όχι μόνο σε ραγδαία πτώση των τιμών στα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και σε κοινωνικές αναταραχές, προειδοποιεί.
Εκτιμά πως η εν λόγω κρίση θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες –με πρώτη τη Federal Reserve– να προχωρήσουν σε άνευ προηγουμένου κινήσεις, όπως η απευθείας αγορές μετοχών.
Διευκρινίζει ότι, μέχρι πρότινος, οι κρίσεις στις αμερικανικές αγορές συνοδεύονταν με ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ, ωστόσο η νέα «Μεγάλη Κρίση Ρευστότητας» δεν θα παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά.
Επίσης, στο τρέχον περιβάλλον χρηματιστηριακών αγορών, η μαζική στροφή των επενδυτικών προς τα παθητικά funds ελαχιστοποιεί την πιθανότητα στήριξης των μετοχών σε ένα μεγάλο sell-off.
Επί αυτού, συμπληρώνει πως η ραγδαία αύξηση της χρήσης αυτοματοποιημένων συναλλαγών, αυξάνει ταυτόχρονα το ενδεχόμενο μία επί μακρόν κατάρρευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης