Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I αναβάθμισε σε «Β» το αξιόχρεο της Ελλάδας

Ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I αναβάθμισε σε «Β» το αξιόχρεο της Ελλάδας
Νέα αναβάθμιση για την Ελλάδα, αυτή τη φορά από… Ιαπωνία πλευρά
Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Ελλάδα, από «CCC+» σε «Β», προχώρησε ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης Rating and Investment Information (R&I), έπειτα από ανάλογη κίνηση των Moody’s, Fitch, Standard & Poor’s και Scope.
Οι προοπτικές (outlook) ορίζονται σε σταθερές.
Ο οίκος κάνει λόγο για στη διάρθρωση της χρηματοδότησης του δημοσίου, στη δημοσιονομική κατάσταση και στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ειδικότερα, σημειώνεται πως τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, τα οποία συμφώνησε το Eurogroup τον περασμένο Ιούνιο, θα βοηθήσουν να μειωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης και πιθανόν θα μειώσουν το χρέος της γενικής κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαθέτει ένα μεγάλο ταμειακό απόθεμα ασφαλείας, κοντά 30 δισεκ. ευρώ, είναι ένας ακόμα θετικός παράγοντας.
Ο οίκος αναφέρει πως παράγοντες όπως οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο εμπόριο και η υποτίμηση των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών ενισχύουν την αβεβαιότητα για τις μελλοντικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών.
«Ο R&I θα παρακολουθεί εάν η κυβέρνηση είναι σε θέση να διατηρήσει την οικονομική ανάκαμψη και τη δημοσιονομική βελτίωση ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες και παράλληλα να εφαρμόσει σταθερά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, όπως έχει δεσμευθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου στην ιστοσελίδα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης