Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ βοηθούν την Αλ Κάιντα σε Συρία και Υεμένη για να πλήξουν το Ιράν

Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ βοηθούν την Αλ Κάιντα σε Συρία και Υεμένη για να πλήξουν το Ιράν
Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ βοηθούν την Αλ Κάιντα σε Συρία και Υεμένη για να πλήξουν το Ιράν
Την εκτίμηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση προστατεύει την Αλ Κάιντα στη Συρία, ζητώντας από τη συριακή κυβέρνηση να αφήσει την επαρχία Idlib υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα αναφέρει σε report του το ινστιτούτο The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Ενώ μπορεί να φαίνεται δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η αμερικανική κυβέρνηση βοηθά την Αλ Κάιντα στη Συρία, δεν είναι τόσο περίεργο όσο μπορεί να φαίνεται.
Η παρεμβατική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ απαιτεί όλο και περισσότερο την Ουάσινγκτον να συνεργάζεται με τους «κακούς» για την επιδίωξη των επικίνδυνων και επιθετικών στόχων της εξωτερικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση Trump υποστηρίζει πραγματικά την Αλ Κάιντα και το ISIS;
Φυσικά και όχι.
Αλλά οι «εμπειρογνώμονες» που διαχειρίζονται την εξωτερική πολιτική του Trump έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια de facto συμμαχία με αυτές τις δύο εξτρεμιστικές ομάδες είναι προς το παρόν αναγκαία για να διευκολυνθούν οι πιο μακροπρόθεσμοι στόχοι στη Μέση Ανατολή.
Και ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι;
Αλλαγή καθεστώτος για το Ιράν.
Όπως αναφέρει το  Ron Paul Institute ας ρίξουμε μια ματιά στις περιοχές στις οποίες οι ΗΠΑ κλείνουν τα μάτια τους στην Αλ Κάιντα και στο ISIS.
Πρώτον η Idlib.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Trump για την καταπολέμηση του ISIS δήλωσε ότι «η επαρχία Idlib είναι το μεγαλύτερο ασφαλές καταφύγιο της Αλ Κάιντα από τις 9/11».
Γιατί λοιπόν τόσοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Προέδρου Trump - ζητούν από τη συριακή κυβέρνηση να αδήσει την Idlib υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα;
Λοιπόν, αν η Idlib ανακαταληφθεί από τον Assad, το μόνο που τελειώνει είναι το όνειρο Σαουδαράβων και Ισραηλινών για «αλλαγή καθεστώτος" στη Συρία και «μαύρο μάτι» στο σύμμαχο της Συρίας, το Ιράν.
Δεύτερον, μία από τις τελευταίες ομάδες μαχητών του ISIS στη Συρία βρίσκεται γύρω από την αμερικανική στρατιωτική βάση Al-Tanf που λειτουργούσε παράνομα στη βορειοανατολική Συρία τα τελευταία δύο χρόνια.
Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ρώσοι προειδοποίησαν τον αμερικανικό στρατό στην περιοχή ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον των μαχητών του ISIS γύρω από τη βάση των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ απάντησαν αποστέλλοντας περισσότερους από 100 Αμερικανούς ναυτικούς και πραγματοποιώντας μια άσκηση προσομοίωσης πυρασφάλειας ως προειδοποίηση.



Ο Πρόεδρος Trump άλλαξε γνώμη πρόσφατα (και πάλι) και ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο Al-Tanf «επ 'αόριστον».
Γιατί;
Επειδή θεωρείται στρατηγικό σημείο από το οποίο θα επιτεθεί στο Ιράν.
Τέλος, στην Υεμένη, ο συνασπισμός ΗΠΑ/Σαουδικής Αραβίας που παλεύει κατά των ανταρτών τον Χούτι όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα βοηθά άμεσα την Αλ Κάιντα.
Γιατί να βοηθήσουν οι ΗΠΑ την Αλ Κάιντα στην Υεμένη;
Επειδή ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ είναι η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, η Υεμένη θεωρείται ένα από τα μέτωπα στη μάχη κατά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή.
Συνεπώς, βοηθούμε την Αλ Κάιντα, η οποία μας επιτέθηκε, διότι θέλουμε να "αλλάξει το καθεστώς» το Ιράν, το οποίο δεν μας επιτέθηκε.
Πώς έχει νόημα αυτό;
Όλοι θυμόμαστε το παλιό ρητό, που αποδίδεται στο Almanack του κακού Richard του Benjamin Franklin, ότι «εάν ξαπλώνετε με σκύλους, ξυπνάτε με ψύλλους».
Οι "εμπειρογνώμονες» θα ήθελαν να πιστεύουμε ότι ακολουθούν μια λαμπρή εξωτερική πολιτική που θα παρέχει μια μεγάλη νίκη για τις ΗΠΑ στο τέλος της ημέρας.
Αλλά, ως συνήθως, οι «εμπειρογνώμονες» έκαναν λάθος.
Δεν είναι πραγματικά τόσο περίπλοκο: όταν "κερδίζεις» σημαίνει ότι είσαι σύμμαχος με την Αλ Κάιντα και το ISIS, κάνεις κάτι λάθος.
Ας αρχίσουμε να κάνουμε την εξωτερική πολιτική σωστά: ας αφήσουμε μόνο τον υπόλοιπο κόσμο!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης