Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis, Allianz: Η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητη την πολιτική της σήμερα (13/9)

Natixis, Allianz: Η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητη την πολιτική της σήμερα (13/9)
Η ΕΚΤ αναμένεται να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική κατά τη σημερινή (13/9/2018) συνεδρίαση 
Στην εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική κατά τη σημερινή (13/9/2018) της συνεδρίαση καθώς ο πληθωρισμός δεν ενισχύθηκε και η ανάπτυξη παραμένει σταθερή.
«Είναι σαφές ότι τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό δεν υποδηλώνουν με κανέναν τρόπο ότι η ΕΚΤ θα χρειαστεί να παρεκκλίνει από το μόνο της σύνεσης, της υπομονής και της επιμονής» επισημαίνει σε σχετική του ανάλυση ο Dirk Schumacher της Natixis.
«Ωστόσο, η μοναδική εξέλιξη που συνεχίζει να δείχνει την ανάκαμψη του δομικού πληθωρισμού είναι η αύξηση των μισθών, που έχει επιταχυνθεί μετά τις αρχές του έτους» πρόσθεσε.
Όσον αφορά στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει της συνεδρίαση της ΕΚΤ ο Franck Dixmier της Allianz επισημαίνει «περιμένουμε να ακούσουμε ερωτήσεις για το πως η κεντρική τράπεζα σκοπεύουν να επανεπενδύσουν τα έσοδα από τα ομόλογα που ωριμάσουν».
«Θα ήταν έκπληξη εάν οι αξιωματούχοι παρέχουν συγκεκριμένα στοιχεία σε αυτό το στάδιο, από τη στιγμή που είναι προς το συμφέρον της ΕΚΤ να κρατήσουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στο σημερινό τεταμένο γεωπολιτικό περιβάλλον» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης