Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φρένο στο μέρισμα, γκάζι στην ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο από την Motor Oil

tags :
Φρένο στο μέρισμα, γκάζι στην ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο από την Motor Oil
Η μερισματική απόδοση του 6%, η διάθεση πακέτων ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου μέσω, η στάση της Motor Oil σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και οι σχέσεις με Μυτιληναίο
Φρένο στις ορέξεις των θεσμικών επενδυτών για υψηλό μέρισμα έβαλε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil κ. Π. Τζανετάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του bankingnews και συγκεκριμένα αν τα υψηλά διαθέσιμα και κέρδη θα σημάνουν υψηλότερη μερισματική απόδοση όπως αναφέρουν θεσμικοί όπως η UBS που αναμένει μερισματική απόδοση 8%.
Ο κ. Τζανετάκης ανέφερε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει τη συνετή διαχείριση των κεφαλαίων του, που του επιτρέπει να κινείται σε σταθερά βήματα και να αναπτύσσεται. Έτσι με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις της Motor Oil υπολογίζεται ότι η μερισματική απόδοση θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 6%.
Η Motor Oil όπως ανέφερε ο κ. Τζανετάκης θα συνεχίσει τις επενδύσεις ειδικά στο σκέλος των logistics και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εξαγορά των 85 στρεμμάτων δίπλα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.
Εν τω μεταξύ στο κλάδο εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας συνδυαστικά με το φυσικό αέριο η Motor Oil εισέρχεται πλέον δυναμικά μετά την απόκτηση του 90% της NRG.
Τα νέα προγράμματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα διατίθενται μέσω του δικτύου πρατηρίων της Motor Oil  αλλά και του ομίλου Quest.
H πρώτη καμπάνια που ξεκινά η NRG έχει ως στόχο να κάνει γνωστό ότι πλέον η εταιρία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Motor Oil.  
Σημειώνεται ότι NRG έχει μερίδιο αγοράς 1,3% και κατά συνέπεια σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Το 2017είχε πωλήσεις 86 εκατ. ευρώ το  και αναμένει 110 εκατ. για το 2018 και λειτουργική κερδοφορία 3 - 4 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις νέες προσφορές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για οικιακές παροχές, παρέχεται έως 30% δωρεάν ρεύμα και 30% δωρεάν φυσικό αέριο για το σπίτι, κάθε μήνα για 2 ολόκληρα χρόνια ενώ η μέση τιμή ανά KWH διαμορφώνεται στα 0,065 λεπτά.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Τζανετάκης ερωτηθείς για το τυχόν ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ επεσήμανε ότι η Motor Oil διατηρεί τις επιφυλάξεις που διατύπωσε στο υπόμνημά του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του μεριδίου της Shell από τη ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Αττικής ενώ άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν η εταιρία θα ενδιαφερθεί τελικά να αγοράσει ποσοστό στη ΔΕΠΑ.
Αναφορικά με τη συνεργασία με τον όμιλο Μυτιληναίο αυτή στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας μέσω της Κόρινθος power συνεχίζεται κανονικά ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί ο όμιλος Μυτιληναίος να εξαγοράσει το 50% της Μ&Μ  Gas ώστε να κατέχει το 100% και ουσιαστικά να αποχωρήσει η motor Oil.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανετάκη  η εταιρεία αυτή δημιουργήθηκε κάτω από ειδικές συνθήκες όταν η αγορά ήταν κλειστή και επιχείρησε να ανοίξει τον κλάδο.
Πλέον συμφωνήθηκε Motor Oil και Μυτιληναίος με τον οποίο οι σχέσεις παραμένουν άριστες να κινηθούν αυτόνομα στον κλάδο αερίου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης