Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Η Τουρκία δεν θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ

BBVA: Η Τουρκία δεν θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ
Πιο ήσυχος για το μέλλον εμφανίζεται ο εκτελεστικός πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα 
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εξέφρασε σήμερα (14/9/2018) ο Francisco Gonzalez, εκτελεστικός πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας BBVA, τονίζοντας ότι «βλέπει» πιο θετικά την κατάσταση της χώρας μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το επιτόκιο στο 24%, «εκτοξεύοντας» την τουρκική λίρα.
Ήταν μια πρωτοφανής αύξηση του επιτοκίου, καθώς από το 17,75% προηγουμένως, αυξήθηκε στο 24%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσει στο 22%.
«Νιώθω πιο ήσυχος για το μέλλον επειδή πήραν μια μεγάλη απόφαση (και) εξέπληξαν την αγορά», δήλωσε ο Gonzalez στο «CNBC».
Ο Gonzalez μετρίασε, παράλληλα, τις ανησυχίες ότι η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια από το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.
«Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τη βοήθεια του ΔΝΤ σήμερα», δήλωσε.
«Θα το δούμε, αλλά αν λάβουν άλλη μια τέτοια απόφαση όπως αυτή (σ.σ. της αύξησης των επιτοκίων), δεν νομίζω ότι θα χρειαστούν τη βοήθεια του ΔΝΤ», τόνισε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά της BBVA, με το 11,5% των κερδών της να προέρχονται από την εν λόγω χώρα.
Οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας ανήλθαν χθες σε ενδοσυνεδριακά υψηλά αμέσως μετά την κίνηση της κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης