Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην 83η ΔΕΘ ο Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό της Ελλάδος

Στην 83η ΔΕΘ ο Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό της Ελλάδος
"Φέτος η Διεθνής Έκθεση πραγματικά είναι αναβαθμισμένη, εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη της Ελλάδος", ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος
Επίσκεψη  στην 83η ΔΕΘ και στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος, αναφέροντας σε δηλώσεις του πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό της Ελλάδος».
Όπως τόνισε, «δεν είναι μόνο δηλωτική η συμμετοχή της μ' αυτό το περίπτερο, αλλά πέραν αυτού στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για να ξαναβρεί πάλι την κανονικότητά της και τους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα της επιτρέψουν να ατενίσει σε αισιοδοξία το μέλλον. Κι αυτό προς ωφέλεια των Ελλήνων πολιτών και των νέων ανθρώπων».
Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι «κοντά στην Ελλάδα και στη διαχείριση του μεγάλου ζητήματος του μεταναστευτικού και προσφυγικού, όπου η χώρα βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή κάτω από μεγάλη πίεση», «στηρίζοντας επιχειρησιακά, πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα για να ανταπεξέλθει των μεγάλων της δυσκολιών αλλά και της αποστολής που έχει αναλάβει εξ ονόματος της Ευρώπης να διαχειρίζεται τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα».
Ο ίδιος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και το περίπτερο των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι «φέτος η Διεθνής Έκθεση πραγματικά είναι αναβαθμισμένη, εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη της Ελλάδος, συγχρόνως αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται αυτό τον καιρό για την ανάπτυξη της ενδοχώρας των Βαλκανίων».
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του εξέφρασε «αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδος μας όσο κι αν ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό στόχο» και σημείωσε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού και οι συλλογικές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς» και από εδώ και πέρα χρειάζεται «συντονισμός, καλή οργάνωση, μέθοδος και βεβαίως συναντίληψη των στόχων, που όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε για τις ΗΠΑ, που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, πως αυτό «είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα,  τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της ρόλο, που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται κυρίως σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας και εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική και οικονομική δυνατότητα της χώρας μέσα από μια σειρά μεγάλων επενδύσεων, που δεν θα αργήσουν σιγά - σιγά να έρχονται και να στηρίζουν την ελληνική οικονομία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης