Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Ποιοι είναι οι πέντε παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον των αγορών

tags :
JPMorgan: Ποιοι είναι οι πέντε παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον των αγορών
Οι βασικοί καταλύτες που θα δείξουν εάν οι αγορές θα κινηθούν πτωτικά ή ανοδικά το επόμενο διάστημα
Την ώρα που οι περισσότεροι ασχολούνται με την εικόνα αγορών και οικονομιών 10 χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, οι αναλυτές της JPMorgan προτιμούν να ασχοληθούν με το μέλλον και εξετάζουν ποιοι είναι οι πέντε καταλύτες που θα καθορίσουν την πορεία των αγορών.
Μεταξύ αυτών τοποθετούν:

- Την αντιδικία ΗΠΑ – Κίνας
- Ισχυρότερη οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα λόγω εφαρμογής προγράμματος στήριξης
- Περισσότερο ορθόδοξη πολιτική στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές,
- Πιο «σφιχτή» αγορά πετρελαίου και
- Χαλάρωση του ρυθμού ενίσχυσης της εταιρική κερδοφορίας στις ΗΠΑ και χαμηλότερα περιθώρια κέρδους

Αναφορικά με την κόντρα ΗΠΑ και Κίνας ο John Normand, αναλυτής της JPMorgan υποστηρίζει ότι θα επιδράσει αρνητικά στις αγορές, με άνοδο των μετοχών να περιορίζεται σημαντικά εντός του επόμενου μήνα.
Ο αμερικανικός όμιλος θεωρεί ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών θα επιδράσει αρνητικά στο γουάν και μπορεί να οδηγήσει σε έντονη μεταβλητότητα τις συναλλαγματικές αγορές των αναδυόμενων αγορών αλλά και τις πιστωτικές τους αγορές.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/trump%20approval%20JPM.jpg?itok=fRZChShY

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan η πρόσφατα σχετικά αδύναμη πορεία της κινεζικής οικονομίας είναι ένα παροδικό φαινόμενο και αναμένουν ότι θα υπάρξει αύξηση των επενδύσεων και των πιστώσεων λόγω του προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής που ανακοινώθηκε αλλά και εξαιτίας της ασκούμενης νομισματικής πολιτικής.



Σε επίπεδο χωρών και ασκούμενης πολιτικής, κυρίως νομισματικής, θεωρείται ότι εάν αυτή καταστεί περισσότερο ορθόδοξη τότε θα υπάρξει μείωση των μακροοικονομικών ισορροπιών.
Οι χώρες στις οποίες στρέφεται η προσοχή είναι η Τουρκία (μετά την πρόσφατη αύξηση των βασικών επιτοκίων), η Αργεντινή (με δεδομένο ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ) και η Βραζιλία (λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών στη χώρα).
Η αγορά πετρελαίου αποτελεί έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» τόσο για τις αναδυόμενες όσο και για τις ανεπτυγμένες αγορές.
Η επικείμενη πλήρης επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων ενάντια το Ιράν (τον Νοέμβριο 2018) όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά μαύρου χρυσού, η οποία θα μεταφερθεί και στις συναλλαγματικές αγορές των αναδυόμενων αγορών.



Το σημείο που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές είναι αυτό που αφορά στο ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης του πετρελαίου.



Σημειώνεται ότι η JPMorgan εμφανίζονταν ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του μαύρου χρυσού έως τα μέσα του 2018, αλλά από το β’ τρίμηνο και μετά έχει υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της τόσο για το Brent όσο και για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI).



Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο γ’ τρίμηνο 2018 θα εμφανίσουν άνοδο 24% σε ετήσια βάση, δηλαδή θα υπάρξει μικρή υποχώρηση σε σύγκριση με το 25% που ήταν η ενίσχυσή τους στο β’ τρίμηνο 2018.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης