Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Φρανκφούρτη η μετά-Brexit ευρωπαϊκή έδρα της UBS

Στη Φρανκφούρτη η μετά-Brexit ευρωπαϊκή έδρα της UBS
Τη Φρανκφούρτη επέλεξε σαν «δεύτερο Λονδίνο» η UBS
Στη Φρανκφούρτη θα βρίσκονται τα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία της UBS στη μετά-Brexit εποχή, όπως γνωστοποίησε σήμερα (17/9) ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας, Sergio Ermotti.
Επί του παρόντος, τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας για τις δραστηριότητας εντός ΕΕ, βρίσκονται στο Λονδίνο, επισημαίνεται.
«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργεί ήδη υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει συμφωνία (για το Brexit)», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η UBS θα ακολουθήσει «στρατηγική πολλαπλών τοποθεσιών», εξαπλώνοντας τα γραφεία σε Παρίσι, Μιλάνο και Μαδρίτη.
Σημείωσε δε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Brexit, θα κοστίσει στην τράπεζα περίπου 100 εκατ. δολάρια.
Οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αναγκάζονται να επανεξετάσουν τις ευρωπαϊκές στρατηγικές τους ως αποτέλεσμα του Brexit και του επικείμενου τερματισμού των οικονομικών διακανονισμών.
«Δεν πιστεύω ότι η Brexit μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για οικονομική κρίση ή τραπεζική κρίση (στη Βρετανία), αλλά θα μπορούσε να υπονομεύσει τις επενδύσεις και να προκαλέσει ίσως μια επιβράδυνση στην οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Ermotti.

Διαβάστε: Κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τα 400 δισ. ευρώ θα μεταφέρει η Deutsche Bank από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης