Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η Κίνα είναι η ελκυστικότερη μεταξύ των αναδυόμενων αγορών - Μικρή επίδραση από τους δασμούς των ΗΠΑ

UBS: Η Κίνα είναι η ελκυστικότερη μεταξύ των αναδυόμενων αγορών - Μικρή επίδραση από τους δασμούς των ΗΠΑ
Η κυβέρνηση της Κίνας είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τους αμερικανικούς δασμούς 
Την εκτίμηση ότι οι αμερικανικοί δασμοί δεν θα επηρεάσουν σοβαρά την κινεζική οικονομία εξέφρασε η Catherine Cai της UBS, προσθέτοντας ότι οι κινεζικές αγορές παραμένουν από τις ελκυστικότερες μεταξύ των αναδυόμενων.
Αν και οι κινεζικές αγορές έχουν υποχωρήσει κατά 20% φέτος, λόγω της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ, η Cai υποστηρίζει ότι η αντίδραση της αγοράς είναι υπερβολική και τονίζει πως οι αναπτυξιακές δυνατότητες των περισσότερων κινεζικών εταιρειών είναι «αρκετά υγιείς».
Σύμφωνα με την ίδια, οι τελευταίες ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ για νέο γύρο δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων δεν προκάλεσαν απολύτως καμία έκπληξη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν αυτή την εξέλιξη.
«Ακόμα πιστεύουμε ότι μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, η Κίνα παραμένει η πιο ελκυστικές αγορά» δήλωσε η Cai στο CNBC.
Στον αντίποδα, τόνισε ότι ο κόσμος ανησυχεί για τη γενικότερη εικόνα.
«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι ο κόσμος ανησυχεί για την παγκόσμια οικονομία, πως η διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας θα επηρεάσει τον παγκόσμιο εμπόριο και πως την παγκόσμια οικονομία» επεσήμανε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η επίδραση των νέων δασμών στην κινεζική οικονομία θα είναι μικρή αλλά και ότι η κινεζική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης