Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Έως το τέλος του 2018 πρέπει να κλείσει η συμφωνία για το δίχτυ ασφαλείας του Ταμείου Εξυγίανσης Τραπεζών

tags :
Villeroy (ΕΚΤ): Έως το τέλος του 2018 πρέπει να κλείσει η συμφωνία για το δίχτυ ασφαλείας του Ταμείου Εξυγίανσης Τραπεζών
Οι ηγέτες της EE συμφώνησαν στα τέλη Ιουνίου να επιτρέψουν τον δανεισμό του Ταμείου Εξυγίανσης Τραπεζών από τον ESM
Την ανάγκη να έχουν οριστικοποιηθεί, έως το τέλος του 2018, οι λεπτομέρειες για το δίχτυ ασφαλείας του Ταμείου Εξυγίνασης Τραπεζών τόνισε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, François Villeroy.
«Είναι επείγον τώρα να υλοποιήσουμε (τη συμφωνία του Ιουνίου) έως το τέλος του έτους», είπε ο Villeroy μιλώντας συνέδριο για το ρυθμιστικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Παρίσι.
«Παραμένουν δύο βασικά θέματα: Πώς θα χρηματοδοτήσουμε το δίχτυ ασφαλείας σε επαρκώς υψηλό επίπεδο για να είναι αξιόπιστο και πώς θα δημιουργήσουμε μία γρήγορη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις.
Αν χρειαζόμαστε εβδομάδες για να ενεργοποιήσουμε το δίχτυ ασφαλείας, τότε αυτό θα είναι άχρηστο», σημείωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.
Είπε, επίσης, ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα το να γίνει πλήρως λειτουργικό το Ταμείο Εξυγίανσης, κάτι που με τη σειρά του θα ανοίξει τον δρόμο για έναν «ρεαλιστικό συμβιβασμό» για την ασφάλιση των καταθέσεων.
Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στα τέλη Ιουνίου να επιτρέψουν τον δανεισμό του Ταμείου Εξυγίανσης Τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), σε περίπτωση που αυτό ξέμενε από χρήματα σε μία κρίση και ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες έως τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης