Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης «οδηγούν» οι τράπεζες το Mega - Στις 30/10 η δικάσιμος

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης «οδηγούν» οι τράπεζες το Mega - Στις 30/10 η δικάσιμος
Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης «οδηγούν» οι τράπεζες το Mega
Αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες.
Βάσει τραπεζικών πηγών οι πιστωτές θα προχωρήσουν σε αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega και η διαδικασία όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews.gr στις 12/9 θα είναι πιθανώς  παρόμοια με  που ακολουθήθηκε για την «Πήγασος».
Η αίτηση κατατέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου.
Η προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 5/9 το ΕΣΡ ανάρτησε τις αποφάσεις του για τους οριστικούς κατόχους τηλεοπτικής άδειας, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου.

Όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews.gr στις 12/9

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του τηλεοπτικού σταθμού Mega οποίος ζητούσε την ακύρωση της υπ' αριθμόν 18/2018 απόφασης του ΕΣΡ βάσει της οποίας επρόκειτο να πέσει «μαύρο» στο κανάλι.
Η απόφαση κατά τις ίδιες πληροφορίες θα είναι αρνητική με άμεσο αποτέλεσμα να κατέβει το σήμα του καναλιού.
Επισημαίνεται ότι το Mega είχε ζητήσει να κριθεί θεματικό κανάλι πράγμα που είχε απορρίψει το ΕΣΡ.
Η δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ εφ όσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ανοίγει το δρόμο στις τράπεζες ώστε να κινήσουν τις διαδικασίες ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου καναλιού.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν καταλήξει ακόμα αν θα ακολουθήσουν το μοντέλο της υπαγωγής της εταιρίας σε ειδική διαχείριση ή αν θα πρέπει να βγάλουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία κατά το πρότυπο του ομίλου Πήγασος.
Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι και για τις διαδικασίες που σκοπεύουν να ακολουθήσουν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι το Mega αυτή την στιγμή δεν διαθέτει διοίκηση και άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να κοινοποιηθούν δικαστικές ενέργειες που είναι απαραίτητες να γίνουν.
Βεβαίως αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για διορισμό προσωρινής διοίκησης.
Σε ότι αφορά στο μοντέλο που θα επιλεγεί εκτιμάται ότι η ειδική διαχείριση θα έχει ενδιαφέρον εφ όσον εκτιμηθεί ότι θα υπάρξει ενδιαφερόμενος που ενδιαφέρεται για το «όλον πακέτο» του τηλεοπτικού σταθμού.
Αυτό θα συμβεί μόνο αν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για τις ορφανές τηλεοπτικές άδειες και υπό την προϋπόθεση ότι το διάστημα που θα πέσει «μαύρο» θα είναι περιορισμένο.
Και αυτό διότι εκτιμάται ότι η δυναμική του τηλεοπτικού σταθμού που διατηρείται παρά την κατάσταση που έχει περιέλθει έχει μεγαλύτερη αξία όσο ο σταθμός βρίσκεται στον αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης