Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Το sell off στις αναδυόμενες αγορές είναι υπερβολικό - Οι επενδυτές να εστιάσουν στην Κίνα

JP Morgan: Το sell off στις αναδυόμενες αγορές είναι υπερβολικό - Οι επενδυτές να εστιάσουν στην Κίνα
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας έχει επιταχύνει το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού της τομέα
Το πρόσφατο sell off στις αναδυόμενες αγορές είναι υπερβολικό και πλέον υπάρχουν ευκαιρίες για τους επενδυτές, οι οποίοι θα πρέπει να εστιάσουν στην Κίνα.
Αυτό δήλωσε στο CNBC ο Mark Leung υψηλόβαθμο στέλεχος της JP Morgan Chase.
«Πιστεύουμε ότι το sell off είναι υπερβολικό και με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη, πιστεύουμε ότι υπάρχουν λόγοι για να αρχίσει κάποιος τις επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές για το μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο διάστημα.
Η Κίνα είναι ξεχωριστή περίπτωση» επεσήμανε.
Τις τελευταίες εβδομάδες, τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας και της Αργεντινής, προκάλεσαν sell off στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών μεταξύ των οποίων και η Ασία.
Σύμφωνα με τον Leung, η κινεζική οικονομία έχει επιταχύνει το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού της τομέα, με σημαντικές εξελίξεις.
Πάντως, επισημαίνει ότι μεταξύ των κινδύνων για τους επενδυτές περιλαμβάνεται το εάν η Κίνα θα απαντήσει στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει με τους εξής δύο τρόπους: αποδυναμώνοντας το γουάν ή ρευστοποιώντας της επενδύσεις στα αμερικανικά ομόλογα.
«Η ανησυχία εδώ είναι στην πραγματικότητα αβεβαιότητα, οπότε πιστεύω ότι για τους επενδυτές παγκοσμίως, ειδικά στην Κίνα, όταν κοιτάζετε τη χρηματιστηριακή αγορά όπου συμμετέχει τόσο πολύ το λιανικό εμπόριο, είναι πολύ σημαντικό... για τη χώρα να εμπνεύσει τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη» επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε «συνεπώς, δεν πιστεύω ότι ένα δραστικό, ευμετάβλητο περιβάλλον είναι καλό για την Κίνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης