Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζεται η κόντρα για ΕΡΤ και ΣΚΑΙ με φόντο τις κάλπες και «θύμα» την ενημέρωση - Εκ των υστέρων παρέμβαση από το ΕΣΡ

Συνεχίζεται η κόντρα για ΕΡΤ και ΣΚΑΙ με φόντο τις κάλπες και «θύμα» την ενημέρωση - Εκ των υστέρων παρέμβαση από το ΕΣΡ
Στην κόντρα πρωταγωνιστούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, με το βλέμμα στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Το σκηνικό που έχει στηθεί, με το εμπάργκο της ΝΔ στη δημόσια τηλεόραση και του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ, είναι πρωτοφανές για τη χώρα, με μεγάλο θύμα την ενημέρωση των πολιτών.
Στην κόντρα πρωταγωνιστούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα της ΕΡΤ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι έχει… αλλεργία σε κάθε τι δημόσιο.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε μια… περίεργη δήλωση, ανακοινώνοντας ότι ψάχνει τρόπο για να μην πληρώνουν το τέλος της δημόσιας τηλεόρασης οι Νεοδημοκράτες!
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την ΕΡΤ για ακραία κομματική προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν μέσω αυτής της «πολεμικής» ήρθε και η εκ των υστέρων παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο αποφάσισε «τον έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ' όλη η διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται».

Εκ των υστέρων παρέμβαση από το ΕΣΡ

Με θέματα που συνδέονται, κυρίως, με την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων ασχολήθηκε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σε προγραμματισμένη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της κόντρας της ΝΔ με την ΕΡΤ λόγω σχολίων του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προβλήθηκε και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά», η οποία μεταδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ, τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.
Ιδιαιτέρως απασχολούν το Συμβούλιο η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται.
Έτσι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ο έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ' όλη η διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται.

Νέα Δημοκρατία: Ορθή η απόφαση του ΕΣΡ για την ΕΡΤ

Ως ορθή και δικαιολογημένη χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την απόφαση του ΕΣΡ να εξετάσει τόσο την εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά» όσο και τις εκπομπές όλων των τηλεοπτικών δικτύων κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2018, σε ανακοίνωσή της.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «μετά τη χθεσινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από την Ε.Ρ.Τ., η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Ε.Σ.Ρ..
Κυρίως για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια “ενημερωτική” εκπομπή της Ε.Ρ.Τ., αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίον προανήγγειλε το Ε.Σ.Ρ.».

Γεωργιάδης (ΝΔ): Ψάχνω τρόπο να μην πληρώνουν το τέλος της ΕΡΤ οι... Νεοδημοκράτες

Τρόπο ώστε οι Νεοδημοκράτες να μην πληρώνουν το τέλος της ΕΡΤ αναζητά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ.
«Την ΕΡΤ την πληρώνω και εγώ και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας» είπε, για να προσθέσει ότι θα εισηγηθεί τη μη πληρωμή της ειδικής εισφοράς υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. «Ψάχνω πώς οι Νεοδημοκράτες δεν θα πληρώνουν την ΕΡΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος, κάτι το οποίο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.
Αφορμή για τις δηλώσεις Γεωργιάδη αποτελέσει η απόφαση της ΝΔ να επιβάλει εμπάργκο στην ΕΡΤ, μετά το σχόλιο του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα, ο οποίος είπε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ του θύμισε «θεωρητικούς του φασισμού».
 
Ν. Παππάς: Η ΝΔ έψαχνε αφορμή για το εμπάργκο στην ΕΡΤ - Ανατριχιάζει με οτιδήποτε δημόσιο

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβάλει εμπάργκο στην ΕΡΤ.
«Οι παροικούντες την πολιτική και δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ δεν έπεσαν από τα σύννεφα με το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ.
Αφορμή έψαχναν», δήλωσε ο υπουργός από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης.
«Ανατριχιάζει η ΝΔ με οτιδήποτε δημόσιο.
Είτε πρόκειται για την ΕΡΤ είτε για το ασφαλιστικό σύστημα.
Θα πηγαίνουν οι συνταξιούχοι να παίζουν «Πάμε στοίχημα» και ανάλογα τι θα κάτσει θα παίρνουν σύνταξη», υποστήριξε ο Ν. Παππάς.
Ο υπουργός τόνισε ότι η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνει με ψυχραιμία επί των προγραμμάτων.
«Ο κόσμος θα έχει να κάνει μια θεμελιακή επιλογή: θα πορευτούμε όλοι μαζί πιο δυνατοί ή θα πάμε σε λογικές «ο σώζων εαυτόν σωθήτω!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης