Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Στις εισηγμένες το ενδιαφέρον των επενδυτών - Κανένας λόγος ανησυχίας για οικονομία, εκλογές

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Στις εισηγμένες το ενδιαφέρον των επενδυτών - Κανένας λόγος ανησυχίας για οικονομία, εκλογές
Oι εισηγμένες έχουν παρουσιάσει συνολικά μια αύξηση του EBITDA που πλησιάζει το 70%
Στην πορεία των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών στο 13o Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, καθώς δεν υπάρχει πλέον λόγος ανησυχίας για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος του Χ.Α Σωκράτης Λαζαρίδης στο Bloomberg.
O Σ. Λαζαρίδης υπογράμμισε το γεγονός ότι  τα τελευταία χρόνια οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,έχουν παρουσιάσει συνολικά μια αύξηση του EBITDA που πλησιάζει το 70%.
Όσον αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε οι επενδυτές δεν ασχολούνται πλέον με τα δυνητικά προβλήματα, αλλά με τα αποτελέσματα των εταιρειών που παρουσιάζονται στο Λονδίνο.
Όσον αφορά την προεκλογική περίοδο και το αν ανησυχεί τους επενδυτές, ο Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε ότι «οι επενδυτές πάντα ανησυχούν για τις εκλογές και την προεκλογική περίοδο, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια», σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Αντίστοιχα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, το μοναδικό αρνητικό στοιχείο είναι η απουσία προγραμματισμένων δημόσιων εγγραφών, οι οποίες όπως είπε χρειάζονται ένα χρονικό ορίζοντα 6 μηνών για να ωριμάσουν και μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν είχε αυτή την σταθερότητα.
Ωστόσο πλέον «μπήκαμε στο παράθυρο των 6 μηνών που χρειάζονται για να ωριμάσουν οι συνθήκες για να ξεκινήσουν οι δημόσιες εγγραφές», όπως εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης