Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Ιταλία - Το M5S απειλεί με «πογκρόμ» στελέχη του ΥΠΟΙΚ, εάν δεν αυξηθούν οι δαπάνες

Σάλος στην Ιταλία - Το M5S απειλεί με «πογκρόμ» στελέχη του ΥΠΟΙΚ, εάν δεν αυξηθούν οι δαπάνες
Ο εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού, δήλωσε, πως το πρόβλημα για την αύξηση των δαπανών είναι ανώτεροι υπάλληλοι και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών
Με αποπομπές απειλεί το Κίνημα των Πέντε Αστέρων τους αξιωματούχους του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση κατά την οποία δεν βρουν τους εξαγγελθέντες πόρους για την αύξηση των κοινωνικών δαπανών.
Ενόψει της κατάρτισης του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Rocco Casalino,σε συνομιλία του με δημοσιογράφο, που ηχογραφήθηκε, είπε,πως εάν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, δεν καταφέρουν να βρουν τους απαιτούμενους πόρους, τότε «ολόκληρο το 2019 θα αφιερωθεί στις αποπομπές των στελεχών αυτών».
Μάλιστα ο Casalino χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και προανήγγειλε «μεγάλη βεντέτα».  
Την Παρασκευή (21/9/2018), ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte συναντήθηκε με βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να επιλύσει το αδιέξοδο στον προϋπολογισμό μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων και του υπουργού Οικονομίας Giovanni Tria, ενός ακαδημαϊκού, που δεν ανήκει ούτε στο Κίνημα Πέντε Αστέρων ούτε στη Λέγκα και αντιδρά στα σχέδιά τους για την αύξηση των δαπανών.
Το δημοσιονομικό σχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει μια σειρά δεσμεύσεων δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του Εισοδήματος του Πολίτη για χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους, το οποίο υποστηρίζει το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όπως παρατηρεί το Reuters.
Ο Casalino, δήλωσε, πως δεν αποτελεί ο Tria το πρόβλημα αλλά ανώτεροι υπάλληλοι και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Σε δήλωσή της το Σάββατο (22/9), η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πέντε Αστέρων, Mirella Liuzzi, δήλωσε ότι τα λόγια του Casalino αντανακλούν τις απόψεις όλων στο Κίνημα.
Ο ηγέτης της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης Maurizio Martina δήλωσε ότι τα λεγόμενα του εκπροσώπου είναι ανήκουστα.
«Εάν ο Conte έχει την ελάχιστη θεσμική αίσθηση, θα τον αποπέμψει αμέσως», έγραψε σε ένα tweet.
Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θα επιδιώξει από την ΕΕ τον απαραίτητο χώρο, προκειμένου να αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2019, ώστε να μπορέσει να δαπανήσει για μέτρα που αποσκοπούν στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.
Νωρίτερα σήμερα (22/9) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας δήλωσε ότι οποιαδήποτε αύξηση των ελλειμμάτων θα μπορούσε να θέσει το χρέος της Ιταλίας σε μια μη βιώσιμη πορεία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης