Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων οι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων οι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού
Νωρίτερα οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση του υπουργού και την εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου
Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων βρίσκονται ο εκδότης του "Φιλελεύθερου", Θ. Μαυρίδης, ο Διευθυντής Π. Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κ. Γαλανού, όπου τους παρέπεμψε η  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Όπως μεταδίδει το liberal.gr, οι τρεις δημοσιογράφοι κρατούνται  στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων για να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Νωρίτερα οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal αναζητώντας τους.
Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.
Σημειώνεται ότι η μήνυση του Π. Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.
«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη... Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θ. Μαυρίδης,  προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».
Οι τρεις δημοσιογράφοι «παραδόθηκαν» στις αρχές για να στηρίξουν τόσο την έρευνας που διεξήχθη για την κατάσταση στην Μόρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδες, όσο και για να αποδείξουν, πέραν όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ότι η φάμπρικα των μηνύσεων κατά ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου η ελευθερία του οποίου τα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κατ' επανάληψη πληγεί.

Υπ. Δικαιοσύνης: Το αυτόφωρο ισχύει για όλους τους πολίτες

Η κυβέρνηση με την πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων.
Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης σήμερα (22/9/2018) με αφορμή την κράτηση δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά από μήνυση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες» και προσέθεταν:
«Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης