Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Πλήγμα σε ουκ ολίγους κλάδους των ΗΠΑ και Κίνας, οι νέοι δασμοί Trump

Moody's: Πλήγμα σε ουκ ολίγους κλάδους των ΗΠΑ και Κίνας, οι νέοι δασμοί Trump
Πλήγμα σε ουκ ολίγους κλάδους των ΗΠΑ και Κίνας, οι νέοι δασμοί Trump, σύμφωνα με τη Moody's Investors Service
Οι νέοι δασμοί από πλευράς Ουάσιγκτον σε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισεκ. δολαρίων ετησίως, αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά σε ουκ ολίγους κλάδους τόσο της Κίνας, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμά σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Στην Κίνα, ειδικά. ο αντίκτυπός τους θα μπορούσε να εξαπλωθεί πέρα από τους τομείς που βρέθηκαν στο στόχαστρο, δεδομένης της αυξανόμενης εσωτερικής προστιθέμενης αξίας των κινεζικών εξαγωγών.
Στις ΗΠΑ, οι εταιρείες που προμηθεύονται σημαντικό μέρος των προϊόντων τους από την Κίνα, θα πληγούν περισσότερο.
«Οι διασυνδέσεις στην εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα θα αυξήσουν την επίδραση των πρόσθετων δασμών στην κινεζική οικονομία και σε συγκεκριμένους κλάδους της βιομηχανίας.
Οι εταιρείες στους κλάδους βασικών προϊόντων και κατασκευαστικών μερών, παρουσιάζουν την πιο άμεση έκθεση στους νέους δασμούς, ενώ επηρεάζονται οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων, καταναλωτικών συσκευών, επίπλων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, επίσης.
Ωστόσο, για τις περισσότερες κινεζικές εταιρείες που αξιολογούνται από τη Moody's, ο αντίκτυπος των δασμών θα είναι περιορισμένος, δεδομένης της εστίασής τους στην εγχώρια αγορά, επισημαίνεται.
Οι κατασκευαστές εξαρτημάτων, για παράδειγμα, δεν έχουν άμεση έκθεση στους δασμούς. Εν τω μεταξύ, από την πλευρά των ΗΠΑ, οι λιανοπωλητές και οι χονδρεμπόροι διανομής επίπλων, οικιακών ειδών, ηλεκτρονικών ειδών, εξοπλισμού και συσκευών που μετέφεραν έτοιμα προϊόντα από την Κίνα, παρουσιάζουν την πιο άμεση έκθεση στα νέα τιμολόγια.
Οι νέοι δασμοί θα μπορούσαν, επίσης, να έχουν ανεπιθύμητες συνέπειες για τις αμερικανικές εταιρείες που προμηθεύουν ενδιάμεσα προϊόντα από την Κίνα, τα οποία αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των στοχευόμενων εισαγωγών.
Οι τομείς με τη μεγαλύτερη έκθεση περιλαμβάνουν κατασκευές, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες και κατασκευή μηχανημάτων, καθώς και υπολογιστές και ηλεκτρονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης