Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε κίνδυνο 11 κλάδοι παγκοσμίως, με συνολικό χρέος ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων

Moody's: Σε κίνδυνο 11 κλάδοι παγκοσμίως, με συνολικό χρέος ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων
Η Moody's προειδοποιεί για το χρέος ορισμένων κλάδων 
Έντεκα κλάδοι παγκοσμίως, με συνολικό χρέος ύψους 2,2 τρισεκ. δολαρίων, εμφανίζονται ευάλωτοι στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody's Investors Service.
Ευάλωτες εμφανίζονται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον άνθρακα, καθώς οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού.
Συγκεκριμένα, οι δύο τομείς που αντιμετωπίζουν τον πιο άμεσο κίνδυνο είναι οι μη ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εξόρυξη άνθρακα και οι σταθμοί άνθρακα, που αντιπροσωπεύουν συλλογικό χρέος 517 δισεκ. δολαρίων.
Επιπλέον εννέα τομείς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, η εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου-φυσικού αερίου και οι χημικές ουσίες βασικών εμπορευμάτων, με συνολικό χρέος ύψους 1,7 τρισεκ. δολαρίων, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εν μέσω «πράσινης» στροφής.
Σε ό,τι αφορά σε 22 άλλους τομείς με συνολικό 10,1 τρισεκ. δολάρια χρέος, εμφανίζουν μέτρια έκθεση στα παραπάνω.
Τέλος, 51 τομείς με εκτιμώμενο χρέος ύψους 62,3 τρισεκ. δολαρίων παρουσιάζουν χαμηλή έκθεση, πράγμα που σημαίνει ότι οι κίνδυνοι είναι απίθανο να προκαλέσουν σημαντικές πιστωτικές συνέπειες, καταλήγει ο αμερικανικός οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης