Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανάπτυξη 4% για την αλβανική οικονομία τη διετία 2018-2019

Moody's: Ανάπτυξη 4% για την αλβανική οικονομία τη διετία 2018-2019
Ισχυρή ανάπτυξη αναμένει στην Αλβανία η Moody's
Ανάπτυξη της τάξεως του 4% αναμένει για την αλβανική οικονομία τη διετία 2018-2019, η Moody's Investors Service, η οποία αξιολογεί με «Β1» (σταθερό outlook) την πιστοληπτική ικανότητα της γειτονικής μας χώρας.
Ο αμερικανικός οίκος κάνει λόγο για βελτιωμένη θεσμική ποιότητα, μεταρρυθμίσεις που βελτίωσαν τις προοπτικές για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σταθερές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.
Στις προκλήσεις περιλαμβάνονται οι αδύναμες δημοσιονομικές μετρήσεις και τα διαρθρωτικά οικονομικά εμπόδια.
«Η Αλβανία σημείωσε αξιοσημείωτη πρόοδο στην ενίσχυση της ποιότητας των θεσμών της, ενώ οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις είναι θετικές για πιθανές μελλοντικές ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ.
Η οικονομική ανάπτυξη υποστηρίζεται από την υγιή ιδιωτική κατανάλωση και τις ισχυρές επενδύσεις, ειδικά στις υποδομές», σχολιάζεται.
Μακροπρόθεσμα, η Moody's αναμένει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά περίπου 4%, υποθέτοντας ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων θα στηρίξει κλάδους όπως η ενέργεια, η γεωργία και ο τουρισμός.
Η χαμηλή δημοσιονομική ισχύς της Αλβανίας αντικατοπτρίζει την αυξημένη επιβάρυνση του χρέους, στο 70% του ΑΕΠ στα τέλη του 2017.
Η Moody's αναμένει το δημόσιο χρέος να υποχωρήσει κάτω από το 70% του ΑΕΠ έως το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης