Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νομισματική σύσφιξη της Fed δεν οδήγησε σε σημαντική αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων

Η νομισματική σύσφιξη της Fed δεν οδήγησε σε σημαντική αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων
Παρά τη νομισματική σύσφιξη της Fed, τα επιτόκια καταθέσεων στις ΗΠΑ φθάνουν το 0,4%
Λίγες ώρες πριν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) αυξήσει -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- για όγδοη φορά τα επιτόκια στον τρέχοντα κύκλο νομισματικής σύσφιξης (στο 1,75%-2% το εύρος επιτοκίων επί του παρόντος), έρευνα διαπιστώνει πως τα επιτόκια καταθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες κρίνονται πολύ υποδεέστερα σε σύγκριση μες το επίσημο εύρος της Τράπεζας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της RateWatch, το μέσο επιτόκιο (12μηνιαίο) για τις καταθέσεις 10.000 δολαρίων και άνω, φθάνει το μόλις 0,43%, έως τον Αύγουστο 2018.
Σε αντίθετο κλίμα, τα επιτόκια στεγαστικών δανείων έχουν ενισχυθεί.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας «Freddie Mac», τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες έχουν εκτοξευθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, εν μέσω αύξησης στην απόδοση (ξεπέρασε εκ νέου το 3%) του 10ετούς κρατικού ομολόγου Ηνωμένων Πολιτειών.
Το μέσο επιτόκιο για το 30ετές στεγαστικό δάνειο αυξήθηκε στο 4,65% το επταήμερο 13-19 Σεπτεμβρίου 2018, έναντι 4,60% το ακριβώς προηγούμενο επταήμερο και 3,99% στα τέλη του 2017.
Για το τρέχον έτος, ο μέσος όρος διαμορφώνεται στο 4,46%.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκια αυξήθηκε επίσης κατά πέντε (5) μονάδες βάσης, στο 4,11%.
Τέλος, το 5ετές υποχώρησε καμία μία (1) μονάδα, στο 3,92%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης