Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed
Οι αναλυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% -στο εύρος 2% - 2,25%
Με οριακά κέρδη άνοιξαν σήμερα (26/9/2018) οι δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι αναλυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% -στο εύρος 2% - 2,25% -επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια- ενώ περιμένουν μία ακόμα αύξηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Καθώς η αύξηση των επιτοκίων έχει ήδη προεξοφληθεί από την αγορά, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, καθώς οι προοπτικές για το 2019 είναι λιγότερο ξεκάθαρες.
Οι προσδοκίες της αγοράς για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο -που θα είναι η τέταρτη για το 2018- διαμορφώνονται σήμερα σε πάνω από 80%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 26.562 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.918 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα, στις 8.026 μονάδες.


Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, «τρόμαξε» χθες τη Wall Street υπερασπίστηκε τη στάση της κυβέρνησής του σχετικά με το εμπόριο, λέγοντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστούν πλέον «τέτοια κατάχρηση», αλλά θα ενεργούν με γνώμονα το «εθνικό τους συμφέρον» όταν αισθάνονται ότι εξαπατώνται.
Ο Trump συνέχισε, παράλληλα, να επικρίνει τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, δηλώνοντας ότι η οργάνωση «εξαπατά» τον υπόλοιπο κόσμο, με τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται σήμερα πτωτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης