Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Grivalia Properties: Μπαίνει στα σπίτια μέσω των πλειστηριασμών - Στόχος η πώληση στους επενδυτές της Χρυσής Βίζας

tags :
Grivalia Properties: Μπαίνει στα σπίτια μέσω των πλειστηριασμών - Στόχος η πώληση στους επενδυτές της Χρυσής Βίζας
Η στροφή της εισηγμένης στον τομέα των οικιστικών ακινήτων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα το οποίο εξεταζόταν το τελευταίο διάστημα από τα στελέχη της Grivalia Properties.
Στα σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις τράπεζες ετοιμάζεται να μπει σύμφωνα με πληπροφορίες η Grivalia Properties, ένα τομέας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχει λόγω του ενδιαφέροντος από επενδυτές για την απόκτηση «Χρυσής Βίζα».
Η στροφή της εισηγμένης στον τομέα των οικιστικών ακινήτων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα το οποίο εξεταζόταν το τελευταίο διάστημα από τα στελέχη της Grivalia Properties.
Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση έχει παίξει το σημαντικό ενδιαφέρον  για το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα» που αφορά τη χορήγηση αδειών παραμονής σε όσους πολίτες εκτός Ε.Ε. προβούν σε απόκτηση ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον για την απόκτηση Χρυσής Βίζας είναι μεγάλο ενώ εξίσου σημαντικό είναι το 10% της συνολικής αξίας των συναλλαγών του προγράμματος αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή έχουν γίνει από επενδυτές οι οποίοι αποσκοπούν κατά κύριο λόγο στη μεταπώληση των ακινήτων σε πελάτες τους (που ενδιαφέρονται να λάβουν βίζα) ή/και την εκμετάλλευσή τους μέσω της εκμίσθωσής τους.
Σημειώνεται ότι ημερών η Grivalia ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς μία  πιστωτική  γραμμή  ύψους έως 75  εκατ. ευρώ.
Η  πιστωτική  γραμμή  έχει  τη  μορφή ενός κοινού, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ποσού έως 75 εκατ. ευρώ το οποίο θα εκταμιεύεται σταδιακά.
Το δάνειο θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και  από  την ΠΕΙΡΑΙΩΣ  LEASING  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ  ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ  ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ και  θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση μελλοντικών επενδύσεων.
Να σημειωθεί ότι στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα καθαρά κέρδη της Grivalia ανήλθανα στα 29,7 εκ. έναντι 28 εκ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση 6%.
Τα λειτουργικά κέρδη, μη συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από αποτίμηση ανήλθαν στα 27 εκ. έναντι 25,3 εκ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Ειδικότερα, η πορεία των βασικών μεγεθών του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν η ακόλουθη:
 Τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 35,4εκ. έναντι 32,0εκ. (αύξηση 11%) κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων προερχομένων από τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017, καθώς και των νέων επενδύσεων του 2018.
Τα κέρδη από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν σε 8,3εκ. έναντι €6,1εκ.. Από την απόκτηση των νέων επενδυτικών ακινήτων κατά τη διάρκεια της περιόδου προέκυψε κέρδος από αναπροσαρμογή ποσού 0,6εκ., ενώ από το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της 31ης Δεκεμβρίου 2017  προέκυψε κέρδος ποσού 7,7εκ.

Αυξάνονται τα αιτήματα για Χρυσή Βίζα

Συνεχώς αυξανόμενη καταγράφεται η δυναμική του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» που αφορά στη χορήγηση αδειών παραμονής στους πολίτες της ΕΕ που επενδύουν στην απόκτηση ακινήτου αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε προσφάτως και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης σε συνέντευξή του, «το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα, θεωρείται από τη διεθνή αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού σχετικά με το πρόγραμμα, εκτός από Ρώσους και Κινέζους, αυξημένη είναι η ζήτηση και από Τούρκους πολίτες που εξασφαλίζουν πενταετή παραμονή με την αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ, ενώ όπως είπε ο κ. Στεργιούλης: «το πρόγραμμα έχει αποκτήσει πλέον μία ισχυρή δυναμική και για αυτό βλέπουμε τους τελευταίους μήνες και ξένες εταιρείες, κυρίως από την Κίνα και τη Ρωσία, να ανοίγουν Γραφεία στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση του Προγράμματος στις χώρες προέλευσης τους».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, προετοιμάζεται η επέκταση του προγράμματος ώστε να περιλαμβάνει και τα ακόλουθα: α) Αγορά εταιρικών μετοχών ή ομολόγων μέσω χρηματιστηρίου, β) εισφορά κεφαλαίου σε ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας, γ) αγορά κρατικών ομολόγων, δ) άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών σε εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα και ε) συμμετοχή σε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων (funds).
«Οι προτάσεις αυτές έχουν ενταχθεί σε σχετικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εισαγωγής στη Βουλή προς ψήφιση» σημείωσε ο κ. Στεργιούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης