Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Συνεπής ο Π. Καμμένος για το Μακεδονικό – Δεν θα αμφισβητήσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης

Φάμελλος: Συνεπής ο Π. Καμμένος για το Μακεδονικό – Δεν θα αμφισβητήσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης
Να γίνει έλεγχος για τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, δεν καλύπτουμε κανένα έλλειμμα είπε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι μέχρι στιγμής ο Π. Καμμένος έχει τηρήσει μια απόλυτα συνεπή στάση σχετικά με το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, ο οποίος εκτίμησε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα της κυβέρνησης.
«Ο Πάνος Καμμένος ήταν συνεπής στο θέμα αυτό, παραμένει συνεπής, έχει όμως επίσης με συνέπεια δηλώσει ότι αυτό δεν θα αμφισβητήσει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα της κυβέρνησης, αλλά θα τοποθετηθεί μόνο κατά του θέματος του ονόματος» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος.
Ενόψει του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Φάμελλος παρατήρησε πως αν προχωρήσει και η συνταγματική αναθεώρηση «θα είναι μία από τις ελάχιστες, αν όχι μόνη φορά, που μία χώρα στο πλαίσιο μιας ειρηνικής συνθήκης θα τροποποιήσει και το όνομά της και το Σύνταγμά της».
«Η πιθανή θετική έκβαση του δημοψηφίσματος και της συνταγματικής αναθεώρησης θα δώσει ένα σημαντικό μήνυμα επίλυσης ενός τεράστιου προβλήματος στα Βαλκάνια, ένα μήνυμα ειρήνης και εργασίας.
Η προσδοκία της κυβέρνησης - εγώ θα έλεγα ότι αυτή είναι η προσδοκία της χώρας μας θεσμικά, μιας και υπηρετούμε απολύτως τη θεσμική γραμμή που και στο Βουκουρέστι είχε κατατεθεί για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό από την κυβέρνηση Καραμανλή - είναι να υπάρχει λύση.
Η λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος σε διεθνές, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, θα δημιουργήσει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό κλίμα» υποστήριξε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης των κοινοτικών πόρων από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
«Σαφέστατα και υποστηρίζουμε τον αυστηρό έλεγχο οποιασδήποτε διαδικασίας, είτε για το μεταναστευτικό, αλλά και για οποιονδήποτε ευρωπαϊκό και διεθνή πόρο, όπως και για τον εθνικό προϋπολογισμό.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, να γίνει έλεγχος, δεν έχουμε κανένα ζήτημα και προφανώς τιμούμε και το μισό ευρώ που δίδεται για τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής.
Γίνεται και μία σπέκουλα, θεωρώ ότι υπάρχουν και πολλά ψεύδη που δημοσιεύονται ή παραποιούνται λιγάκι οι ειδήσεις.
Τους πόρους του μεταναστευτικού στη χώρα διαχειρίζονται πρώτα από όλα οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά υπάρχουν και δύο μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί, που έχουν σχεδόν ισόποσα ποσά που διαχειρίζονται - η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Δυστυχώς πολλές από τις καταγγελίες, προσπαθώντας να χτυπήσουν τάχατες την κυβέρνηση, αναφέρονται στους οργανισμούς του ΟΗΕ.
Εμείς προφανώς δεν έχουμε κανένα ζήτημα να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος, αλλά αναρωτιέμαι αν η ΝΔ στοχεύει και πού στοχεύει ως προς τα ζητήματα αυτά και αν ξέρει ποιοι διαχειρίζονται τους πόρους αυτούς [...]
Όσον αφορά τα ζητήματα των πόρων, που διαχειρίζονται οι ελληνικές κυβερνήσεις [...] επανειλημμένως έχει γίνει έλεγχος στα κονδύλια αυτά, υπήρχε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες, που δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο παράπτωμα, κάποιο έλλειμμα στη διαχείριση των κονδυλίων» υποστήριξε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης