Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet: Πίεση σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Ευρωζώνης, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις

Praet: Πίεση σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Ευρωζώνης, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις
Πίεση σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Ευρωζώνης διαπιστώνει ο Peter Praet
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τις κινήσεις της σε αυτό το στάδιο του κύκλου νομισματικής πολιτικής, υπογράμμισε ο Peter Praet, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του για σταθεροποίηση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης στον στόχο του 2%.
Επίσης, μιλώντας από το Λονδίνο (στο πλαίσιο του Macro and Finance Research Group Conference on the Resilience of the Global Financial Architecture), σημείωσε πως ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία εντός του μπλοκ βρίσκονται υπό πίεση το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων, σημείωσε.
«Η σταθερότητα των τιμών και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συνδέονται στενά και αλληλοενισχύονται.
Μακροπρόθεσμα, η καθεμιά αποτελεί απαραίτητη -αλλά όχι επαρκή- προϋπόθεση για την άλλη.
Η σταθερότητα των τιμών συμβάλλει στην αποτελεσματική κατανομή των πόρων στην πραγματική οικονομία, καθώς και στη στήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και σε ένα ισχυρό και πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον», είπε, σχετικά με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Σε ό,τι αφορά την πολύ χαλαρή νομισματική της Τράπεζας, ανέφερε:
«Τα μέτρα νομισματικής πολιτικής αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, (…) συνέβαλλε σημαντικά στην ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές, εξακολουθεί να απαιτείται σημαντική τόνωση της νομισματικής πολιτικής για τη στήριξη της σταδιακής αύξησης των τιμών ώστε να επιστρέψουν σε επίπεδα κάτω, αλλά κοντά στο 2%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης