Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Toυλάχιστον 48 νεκροί από το τσουνάμι και τον σεισμό στην Ινδονησία - Πάνω από 350 οι τραυματίες

Reuters: Toυλάχιστον 48 νεκροί από το τσουνάμι και τον σεισμό στην Ινδονησία - Πάνω από 350 οι τραυματίες
Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται
Τους 48 έφτασε ο αριθμός των νεκρώντο Σάββατο 29/9 στην ακτογραμμή του νησιού Sulawesi στην Ινδονησία, που χτυπήθηκε από έναν μεγάλο σεισμό και στη συνέχεια από τσουνάμι,  όπως μεταδίδει το Reuters.
Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα κύματα του τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ, έφτασαν τα 3 μέτρα.
Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Καταστροφών της Ινδονησίας Purwo Nugroho είπε ότι ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.
Βίντεο δείχνει τα κύματα να σκάνε στην ακτή, παρασύροντας κοντέινερ και μπαίνοντας μέσα σε τζαμιά σπίτια και ξενοδοχεία, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους και σύμφωνα με τον Nugroho πάνω από 350 είναι οι τραυματίες.
Δεκάδες τραυματίες δέχτηκαν επίσης τις πρώτες βοήθειες σε αυτοσχέδιες ιατρικές σκηνές.
Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Ινδονησίας εξέδωσε αρχικά ανακοίνωση για τσουνάμι, αλλά 34 λεπτά μετά ήρε την προειδοποίηση, με αποτέλεσμα να δέχεται τώρα σφοδρές επικρίσεις.
Ο σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν και μεγάλες διακοπές ρεύματος, αλλά και των επικοινωνιών.
Το αεροδρόμιο της περιοχής παραμένει κλειστό, καθώς υπέστησαν ζημιές ο αεροδιάδρομος και ο πύργος ελέγχου και ο Yohanes Sirait της εταρίας AirNav ελπίζει να ξανανοίξει σύντομα.
Ένας νέος σεισμός που σημειώθηκε την Παρασκευή 28/9 προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων δέκα σε ένα ψαροχώρι, με την έντασή του να αναθεωρείται στα 7,5 Ρίχτερ, από τα 7,7 αρχικά.
Η Ινδονησία βρίσκεται στο δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού και για αυτό είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, όπως φάνηκε και από τους 500 νεκρούς από μία άλλη μεγάλη δόνηση τον Αύγουστο του 2018.
Tην ίδια περιοχή είχαν πλήξει τσουνάμι το 1927 και το 1968.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης