Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δήμοι σε Εύβοια και Φθιώτιδα - Μετρά τις ζημιές από το πέρασμα του κυκλώνα η Κορινθία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δήμοι σε Εύβοια και Φθιώτιδα - Μετρά τις ζημιές από το πέρασμα του κυκλώνα η Κορινθία
Στο Μαντούδι εκτός από το ηλικιωμένο ζευγάρι που αναζητείται, υπάρχει ακόμη ένας αγνοούμενος
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης - Μαντουδίου στην Εύβοια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  Κ. Μπακογιάννης.
Στο μεταξύ, στο Μαντούδι εκτός από το ηλικιωμένο ζευγάρι που αναζητείται, υπάρχει ακόμη ένας αγνοούμενος.
Για μεγάλες ζημιές στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών έκανε λόγο  σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ από το Μαντούδι όπου και μετέβη ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας , αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση».
Πρόσθεσε ότι «πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε.
Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες».
Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί είχε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ,  Δ. Κουτσούμπας,  ο οποίος και ζήτησε να ενημερωθεί για την εικόνα που υπάρχει στις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος των Λοκρών,  Νίκος Λιόλιος, σημείωσε ότι ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, φούσκωσαν τα ρέματα και έχουν παρασύρει ότι ήταν μπροστά τους.
«Από χθες το βράδυ προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες», τόνισε, προσθέτοντας έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια.

Ζημιές στην Κορινθία

Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου - Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι, αλλά και στους δήμους Ξυλοκάστρου και Κιάτου, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Πελοπίδας Καλλίρης.
Ακόμη, «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος», ενώ σήμερα «αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής» και «μέχρι τις απογευματινές ώρες αναμένεται να έχουμε μια πρώτη εικόνα τους μεγέθους της καταστροφής, κυρίως στους δήμους Βέλου - Βόχας, Ξυλοκάστρου και Κιάτου».
Σημείωσε ότι «όσοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να παραμείνουν στα σπίτια, λόγω των πλημμυρών, φιλοξενήθηκαν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια».
Αναφορικά με τις ζημιές, σημείωσε ότι έχουν καταστραφεί πολλοί αγροτικοί δρόμοι και είναι μεγάλες οι ζημιές στις καλλιέργειες, ζημιές καταγράφονται στον δήμο Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλμυρή και Κόρφου, ενώ στο δήμο Νεμέας υπάρχουν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.
Σημειώνεται ότι  στον νομό Κορινθίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 640 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης