Διεθνή

SZ: Επώδυνη ήττα για την κυβέρνηση Zaev - Η FYROM απειλείται με απομόνωση

SZ: Επώδυνη ήττα για την κυβέρνηση Zaev - Η FYROM απειλείται με απομόνωση
Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, οι λόγοι της αποτυχίας είναι καθαρά ενδογενείς
Σε καθαρά ενδογενείς λόγους αποδίδει η Süddeutsche Zeitung την αποτυχία του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Οι ψηφοφόροι στην πΓΔΜ κλήθηκαν στις κάλπες για να επιλέξουν ένα Ναι ή ένα Όχι, αλλά στην πλειοψηφία τους σιώπησαν, το δημοψήφισμα απέτυχε, το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα της βαλκανικής χώρας προς την κατεύθυνση της Δύσης καταλήγει προς το παρόν σε μια βαθιά τάφρο» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle σχετικά με το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung «το αποτέλεσμα αποτελεί επώδυνη ήττα της κυβέρνησης του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού, που είχε το θάρρος να συμβάλει σε συμφωνία με την Ελλάδα για το περιβόητο θέμα του ονόματος.
Αλλά και για την άκρως συντηρητική αντιπολίτευση που δυσφήμισε τη συμφωνία ως συνθηκολόγηση και εργάστηκε για την αποτυχία της, αποτελεί πύρρειο νίκη.
Μετά τα εμπόδια για την εξέλιξη της πΓΔΜ, που έθεσε η στάση της Ελλάδας, τώρα η χώρα απέτυχε για καθαρά εσωτερικούς λόγους, λόγω εσωτερικού διχασμού, μυωπικών πολιτικών της αντιπολίτευσης και έλλειψης θάρρους. Τώρα η χώρα απειλείται τα επόμενα χρόνια από απομόνωση».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης