Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ δε θα αλλάξουν την ατζέντα της Ουάσιγκτον

Moody's: Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ δε θα αλλάξουν την ατζέντα της Ουάσιγκτον
Δεν αναμένει αλλαγή πολιτικής από τον Donald Trump η Moody’s, ακόμη και αν «σπάσει» ο έλεγχος των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο 
Η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump δε θα μεταβάλλει την πολιτική της σε εμπόριο, υγειονομική περίθαλψη και μετανάστευση την επόμενη διετία, ακόμη και αν οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν την πλειοψηφία σε ένα από τα δύο όργανα του Κογκρέσου, κατά τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018.
Τα παραπάνω υποστηρίζει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος Moody's Investors Service, συμπληρώνοντας πως ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή του διαθέτουν ήδη πολλές εξουσίες για ορισμένα μέτρα (όπως οι δασμοί), ενώ αναμένεται και περαιτέρω χρήση εκτελεστικών διαταγμάτων από τον Ρεπουμπλικάνο.
"Δεδομένου ότι ο υψηλός βαθμός πολιτικής πόλωσης είναι πιθανό να παραμείνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των μεσοπρόθεσμων εκλογών, είναι πιθανό ότι αντί να επιδιώξει σημαντικές νομοθετικές αλλαγές, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί τους στόχους της χρησιμοποιώντας εκτελεστικές εξουσίες.
Ωστόσο, αν οι εκλογές οδηγήσουν σε μια επικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλής των Αντιπροσώπων, θα αυξήσει πιθανώς το επίπεδο ελέγχου της κυβέρνησης, που θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο η εκτελεστική εξουσία μπορεί να εφαρμόσει την ατζέντα της", σχολιάζει η Moody's.
Σε ό,τι αφορά στο εμπόριο, ο οίκος υπενθυμίζει την πρόβλεψή του ότι οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα κλιμακωθούν.
"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Κίνα σε θέματα που σχετίζονται με επενδύσεις και πνευματική ιδιοκτησία.
Εν τω μεταξύ, μια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά για την επικαιροποίηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), πιθανότατα θα προχωρήσει, αφού ΗΠΑ και Καναδάς επιλύσουν εκκρεμή ζητήματα πριν από την 1η Οκτωβρίου.
Από την άποψη της πολιτικής για την υγειονομική περίθαλψη, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει για την απελευθέρωση των αγορών ασφάλισης υγείας που έχουν συσταθεί βάσει του Affacts Care Act (ACA) και να επιτρέψει στις περιφέρειες να κάνουν αλλαγές στο Medicaid, που αποκλίνουν από τους ομοσπονδιακούς κανόνες.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, επίσης, την ατζέντα της για τη μετανάστευση, περιορίζοντας την παράνομη μετανάστευση και εφαρμόζοντας κανόνες αυστηρότερης νόμιμης μετανάστευσης, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τη διάθεση εργατικού δυναμικού υψηλής και χαμηλής ειδίκευσης σε διάφορους τομείς", συμπληρώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης