Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Θα μειώσουμε και το χρέος και το έλλειμμα - Δεν με ενδιαφέρουν οι απειλές από την ΕΕ

Salvini: Θα μειώσουμε και το χρέος και το έλλειμμα - Δεν με ενδιαφέρουν οι απειλές από την ΕΕ
Αν και σύμφωνα με πληροφορίες η ιταλική κυβέρνηση θα μειώσει το στόχο του ελλείμματος, ο Salvini δηλώνει ότι «δεν δίνω δεκάρα για τις απειλές από την ΕΕ»
Με φόντο τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην ιταλική κυβέρνηση επιτεύχθη συμφωνία για μείωση του στόχου του ελλείματος, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας και επικεφαλης της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini, δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι απειλές της ΕΕ.
«Δεν δίνω δεκάρα για τις απειλές από την ΕΕ» δήλωσε στο Canale 5.
Στη συνέχεια όμως δεσμεύθηκε ότι τόσο το χρέος όσο και το έλλειμμα θα υποχωρήσουν και επεσήμανε ότι «το χρέος θα μειωθεί σε λίγα χρόνια».
Σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera αναφέρεται ότι κατά την χθεσινή (2/10/2018) κυβερνητική σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte παρουσία των αντιπροέδρων Matteo Salvini και Luigi Di Maio και του υπουργού Οικονομικών, Giovanni Tria αποφασίστηκε να διατηρηθεί στο 2,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα για το 2019, αλλά αυτό να αποκλιμακωθεί στο 2,2% για το 2020 και στο 2% το 2021 προκειμένου να «επιταχυνθεί» η μείωση του δημόσιου χρέους.
Υπενθυμίζεται πως η αρχική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης προέβλεπε ότι το έλλειμμα θα διατηρούνταν στο 2,4% του ΑΕΠ για την επόμενη τριετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης