Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,6 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,6 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018
Τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μεγαλύτερη του αναμενομένου αποδείχθηκε η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος της Γαλλίας τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/10) στοιχεία του τελωνείου της χώρας, καθώς οι εξαγωγές αεροσκαφών μειώθηκαν και τα τιμολόγια που αφορούν τον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν.
Ειδικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γαλλίας διαμορφώθηκε στα 5,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,4 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν έλλειμμα ύψους 4,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελωνείου, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά +4,9% σε μηνιαία βάση, εξαιτίας της αύξησης του τομολογίου ενέργειας της Γαλλίας, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά -0,1% καθώς οι αποστολές της Airbus υποχώρησαν μετά από έναν ισχυρό Ιούλιο.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2018, έναντι πλεονάσματος 300 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, λόγω του υψηλότερου εμπορικού ελλείμματος και του χαμηλότερου πλεονάσματος στον τομέα των υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης