Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit θα είναι καταστροφική για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ

Juncker: Η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit θα είναι καταστροφική για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ελπίζει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι τον Νοέμβριο
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το Brexit έκρουσε σήμερα (5/10) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, μέσω ομιλίας του στο αυστριακό κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι μία αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το Brexit θα ήταν «καταστροφική» τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απεθυνόμενος στο αυστριακό κοινοβούλιο, επεσήμανε ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, διότι πρέπει επίσης να είμαστε αποφασισμένοι ότι θα λάβουμε διαφορετικά μηνύματα από το Λονδίνο».
«Υπάρχει μία πολυφωνική χορωδία στο επίπεδο του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου και προσπαθούμε να διευθετήσουμε τα κομμάτα, έτσι ώστε να γίνουν μία μελωδία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Jean-Claude Juncker.
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit, Michel Barnier, εργάζονται σκληρά με τους βρετανούς ομολόγους τους ώστε να σημειώσουν κάποια πρόοδο στο θέμα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί τον Νοέμβριο.
Σημειώνεται ότι τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να διευθετήσουν εγκαίρως τα ζητήματα που αφορούν το Brexit, καθώς και τη σχέση των δύο πλευρών μετά από αυτό, ενόψει των Συνόδων Κορυφής που έχουν προγραμματιστεί στις 17-18 Οκτωβρίου και 17-18 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης