Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί εάν δεν ενδυναμωθεί η παραγωγικότητα

Bullard (Fed): Η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί εάν δεν ενδυναμωθεί η παραγωγικότητα
Τα υψηλότερα επιτόκια δεν είναι πλέον απαραίτητα, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σεντ Λούις
Οι υψηλότεροι από τους αναμενόμενους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα εξαφανιστούν αν δεν ανεβάσει ταχύτητα η παραγωγικότητα, προειδοποίησε σήμερα (8/10/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σεντ Λούις, James Bullard.
«Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν πιθανότατα μια ταχύτερη αύξηση της παραγωγικότητας για να διατηρηθούν οι τρέχοντες ρυθμοί αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ», δήλωσε ο Bullard σε ομιλία του στη Σιγκαπούρη.
Παράλληλα, ο Bullard δήλωσε ότι η ταχύτερη από ό,τι αναμενόταν ανάπτυξη κατά το προηγούμενο 1,5 έτος επέτρεψε στην αμερικανική κεντρική τράπεζα να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ακόμα και όταν ο πληθωρισμός ήταν χαμηλότερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις.
Η επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της Fed ψήφισε στις 26 Σεπτεμβρίου να αυξήσει τα επιτόκια για όγδοη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ενώ βάσει των προβλέψεων που δημοσίευσε, οι σταδιακές αυξήσεις αναμένεται να παραμείνουν κατάλληλες μέχρι το 2020.
Τα υψηλότερα επιτόκια δεν είναι πλέον απαραίτητα, δήλωσε ακόμη ο Bullard, ενώ πρόσθεσε πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) δεν χρειάζεται να κάνει πολλά περισσότερα, προτείνοντας «να αφήσουμε τα δεδομένα να μας πούμε πώς να προχωρήσουμε».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Fed του Σαιντ Λούις υποστήριξε σε συνέντευξή του οι συνεχιζόμενες αυξήσεις δεν είναι απαραίτητες.
«Δεν χρειάζεται να σχεδιάζουμε προγραμματισμένες αυξήσεις των επιτοκίων σε αυτό το σημείο», δήλωσε.
«Δεν νομίζω ότι έχουμε μια κατάσταση όπου πρέπει να φτάσουμε πολύ υψηλότερα με το επιτόκιο της πολιτικής προκειμένου να περιορίσουμε τον πληθωρισμό, διότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση στον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης