Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το City θα χάσει 5.000 θέσεις εργασίας έως την ημέρα του Brexit

Βρετανία: Το City θα χάσει 5.000 θέσεις εργασίας έως την ημέρα του Brexit
O βρετανός υπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών δήλωσε ότι 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη μέχρι την ημέρα του Brexit
Τη διαβεβαίωση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει πως το City του Λονδίνου θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε σήμερα (10/10/2018) ο βρετανός υπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, αν και προειδοποίησε πως χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο John Glen δήλωσε σε βουλευτές ότι συμφωνεί με την εκτίμηση της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE) ότι 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη μέχρι την ημέρα του Brexit, τον ερχόμενο Μάρτιο.
«Ο μοναδικός μου στόχος αναφορικά με το City είναι να διασφαλίσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέχεια σε ό,τι αφορά την οικονομική αξία που μπορεί να παραχθεί από το City», δήλωσε ο Glen.
«Δεν έχουμε δει μαζικές μετακινήσεις μεγάλων ιδρυμάτων σε άλλες πόλεις στην ηπειρωτική Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο βρετανός υπουργός δήλωσε ακόμη ότι αναμένει ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα προβλέπει μια μεταβατική περίοδο, ώστε να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit.
«Εάν υπάρξει ένα μη ικανοποιητικό περιβάλλον για το City του Λονδίνου τότε θα πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», συνέχισε ο Glen.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα Brexit χωρίς συμφωνία ίσως να μην είναι απαραίτητα τόσο εχθρικό και δύσκολο όσο προβλέπουν κάποιοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης