Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Δεν είναι το τέλος της bull αγοράς στη Wall Street - Είναι απλά ένας θόρυβος

tags :
UBS: Δεν είναι το τέλος της bull αγοράς στη Wall Street - Είναι απλά ένας θόρυβος
Σύμφωνα με τη UBS, η υποχώρηση της Wall Street θα έχει μικρή οικονομική επίδραση
Ως απλό… θόρυβο βλέπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS τις ανησυχίες ότι η bull αγορά έφτασε στο τέλος της.
Ειδικότερα, ο Paul Donovan δήλωσε στο CNBC ότι οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται σήμερα στη Wall Street δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.
«Οι φόροι επί των συναλλαγών θα βλάψουν τις μετοχές πολύ περισσότερο από ό,τι βλάπτουν την οικονομία, επειδή περίπου το 80% του παγκόσμιου εμπορίου διεξάγονται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες», ανέφερε και πρόσθεσε «οι εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο αποτελούν μόλις το 25% της οικονομίας.
Καθώς θα αρχίσουμε να βλέπουμε το κόστος των φόρων επί των συναλλαγών εμπορικών φόρων να μεταφέρεται στην αλυσίδα εφοδιασμού, θα δημιουργηθεί μεταβλητότητα στις αγορές μετοχών, ενώ η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.
Αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι η Fed έχει δίκιο να ακολουθεί αυτή την επιτοκιακή πολιτική» τόνισε.
Επισημαίνοντας ότι η μισή Αμερική δεν έχει επενδύσει καθόλου σε μετοχές, ο Donovan τόνισε ότι για την πλειοψηφία των Αμερικανών η πτώση της αγοράς δεν είναι καταστροφική.
«Όλοι έχουμε τις δουλειές τους, παίρνουν αυξήσεις στους μισθούς τους.
Αυτό είναι που παίζει ρόλο σε έναν οικονομικό κύκλο» είπε και πρόσθεσε «ο οικονομικός κύκλος συνεχίζεται και η Fed δικαίως αλλάζει νομισματική πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης