Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών Κύπρου: Δεν μπορούν να δεσμευθούν περιουσιακά στοιχεία της MIG, όπως το Υγεία

tags :
Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών Κύπρου: Δεν μπορούν να δεσμευθούν περιουσιακά στοιχεία της MIG, όπως το Υγεία
Ουσιαστικά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών Κύπρου αποκαλύπτει ότι οι κυπριακές αρχές δεν μπορούν να δεσμεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία της MIG και πρακτικά θα ξεμπλοκάρει η πώληση του Υγεία.
Στην εκτίμηση ότι δεν μπορούν να δεσμευθούν περιουσιακά στοιχεία της MIG κατέληξε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών Κύπρου.
Οι Κύπριοι συνεχίζουν την εμμονική τους στάση κυνηγώντας φαντάσματα για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης ενώ ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος συνεχίζει να αποτελεί μήλον της έριδος.
Η στάση των Κυπρίων απέναντι σε ένα νεκρό είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Ως προς την MIG στην οποία πρόσφατα ένα επαρχιακό δικαστήριο πάγωσε προσωρινά την πώληση του Υγεία – απόφαση τουλάχιστον νομικά απαράδεκτη – η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών κατέληξε στο συμπέρασμα και αποδέχθηκε τα επιχειρήματα γιατί δεν μπορούν να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.
Ουσιαστικά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών Κύπρου αποκαλύπτει ότι οι κυπριακές αρχές δεν μπορούν να δεσμεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία της MIG και πρακτικά θα ξεμπλοκάρει η πώληση του Υγεία.
Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και στην παρουσία της Διοικήτριας της  Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ο  Περδίκης είπε ότι πρόκειται για την 9η συνεδρία της Επιτροπής για «το μεγάλο θέμα που αφορά τη διεκδίκηση από τον Σύνδεσμο Καταθετών της Λαϊκής του δικαιώματος να έχουν λόγο στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας».
Η συνεδρίαση, όπως και η προηγούμενη, πρόσθεσε, «έγινε μετά από τις πληροφορίες που έλεγαν ότι περιουσιακά στοιχεία, όπως το νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα και το ξενοδοχείο Hilton στην Κύπρο, στις οποίες είναι μέτοχος η MIG και στην οποία ήταν μέτοχος ο Βγενόπουλος και είναι σήμερα (μέτοχοι) οι κληρονόμοι του, πρόκειται να πωληθούν».
«Κάποιοι έθεσαν το ερώτημα γιατί δεν έχουν δεσμευθεί αυτά τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι μέσα στο πεδίο των απαιτήσεων του Διαχειριστή της Λαϊκής Τράπεζας.
 Αυτό το ερώτημα, το οποίο απασχόλησε την κοινή γνώμη και τέθηκε δημόσια απαντήθηκε επαρκώς από έναν από τους δικηγόρους της Λαϊκής.
Μας εξήγησε με λεπτομέρεια γιατί δεν μπορούν να δεσμευτούν  περιουσιακά στοιχεία στα οποία μέτοχος είναι η πάλαι ποτέ εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος ο Βγενόπουλος και η MIG», Αυτό το θέμα, τουλάχιστον όσον αφορά την Επιτροπή έχει κλείσει. Δεν υπάρχει ζήτημα να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία της MIG για τον λόγο της διαχείρισης των υπολειμμάτων της Λαϊκής Τράπεζας.
Όμως, ταυτόχρονα, έχουμε ενημερωθεί ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία τα οποία προσπάθησε να αποξενώσει ο Βγενόπουλος.
Ελπίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα φέρει αποτελέσματα για να προχωρήσει ικανοποιητικά και η εκκαθάριση της Λαϊκής Τράπεζας η οποία έχει ήδη καθυστερήσει»,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης