Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η Amazon έχει «ταρακουνήσει» τον κλάδο λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ

Moody's: Η Amazon έχει «ταρακουνήσει» τον κλάδο λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ
Τις αλλαγές που έχει επιφέρει η Amazon στον αμερικανικό κλάδο λιανικών πωλήσεων, σχολιάζει η Moody's Investors Service
Η Amazon έχει προκαλέσει μια ισχυρή αναταραχή στον κλάδο λιανικών πωλήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και για τις εταιρείες που παραδοσιακά δραστηριοποιούνται εκτός του διαδικτύου (όπως τα παντοπωλεία), σχολιάζει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει πως οι λιανοπωλητές σε διάφορες κατηγορίες του κλάδου προσπαθούν να δημιουργήσουν εξελιχθούν για τους ολοένα πιο απαιτητικούς πελάτες, καθώς επιδιώκουν να αναπτυχθούν, να παραμείνουν συναφείς και, βεβαίως, να επιβιώσουν στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
"Τα τελευταία χρόνια, η Amazon κέρδισε τον ανταγωνισμό.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές έχουν χάσει τη μάχη με τους ανταγωνιστές στο διαδίκτυο, αφού τα φυσικά τους καταστήματα εξακολουθούν να προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των διαδικτυακών ανταγωνιστών", σημειώνεται.
Το περασμένο έτος, η Amazon εξαγόρασε τη Whole Foods, προκαλώντας αναταραχές και στις εταιρείες του κλάδου με φυσικά καταστήματα.
"Ο τομέας των πολυκαταστημάτων έχει πιεστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι πολλά από τα προϊόντα τους μπορούν να πωληθούν στο διαδίκτυο.
Ως αποτέλεσμα, τα πολυκαταστήματα έχουν τώρα το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο μεταξύ των τομέων λιανικών πωλήσεων και εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις στο διαδίκτυο θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεών τους, το επόμενο έτος", αναφέρει ο αμερικανικός οίκος.

Διαβάστε: Morgan Stanley: Προβάδισμα της Walmart έναντι της Amazon για την πρωτιά στο λιανικό εμπόριο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης