Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Οι 400 μ.β. spread στα ομόλογα θα καθορίσουν το μέλλον της Ιταλίας

Roubini: Οι 400 μ.β. spread στα ομόλογα θα καθορίσουν το μέλλον της Ιταλίας
«Περισσότερο από την Ευρωζώνη οι αγορές μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Lega Nord και Κίνημα των 5 Αστέρων», τόνισε ο Roubini
Την εκτίμηση ότι οι αγορές ομολόγων θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τη στάση της ιταλικής κυβέρνησης και φυσικά και το μέλλον της χώρας, εκφράζει ο οικονομολόγος Nuriel Roubini, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομικό αναλυτή τόσο ο Matteo Salvini όσο και ο Luigi Di Maio μπορεί να «κάνουν πίσω» εάν το spread (η διαφορά στην απόδοση μεταξύ του 10ετούς ιταλικού και του 10ετούς γερμανικού ομολόγου) για το ιταλικό 10ετές φθάσει στις 400 μονάδες βάσης.
«Περισσότερο από την Ευρωζώνη οι αγορές και η στάση τους μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Lega Nord και Κίνημα των 5 Αστέρων και μάλιστα σε μία περίοδο που η ιταλική οικονομία πλησιάζει ένα σημείο όπου είτε θα «παγώσει» η ανάπτυξη είτε θα διολισθήσει σε ύφεση», υποστηρίζει ο Roubini.
Προσθέτει, μάλιστα, ότι κατά τη δική του άποψη ο πρώτος που θα… κάνει πίσω είναι ο Matteo Salvini, όχι γιατί είναι πιο δειλός αλλά γιατί «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται και ο ίδιος θέλει να γίνει πρωθυπουργός».
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης