Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Πιο ισχυρές οι τράπεζες της Κίνας, μεταξύ των κρατών της «BRICS»

Moody's: Πιο ισχυρές οι τράπεζες της Κίνας, μεταξύ των κρατών της «BRICS»
Πιο ισχυρές οι τράπεζες της Κίνας, μεταξύ των κρατών της «BRICS», σύμφωνα με τη Moody's
Οι κινεζικές τράπεζες βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση σε σύγκριση μα τις ανταγωνίστριές τους μεταξύ των κρατών της συμμαχίας «BRICS» (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), όταν, σε αντίθετο κλίμα, οι πιο αδύναμες τράπεζες εντοπίζονται στη Ρωσία, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors.
"Το λειτουργικό περιβάλλον των τραπεζών στις χώρες BRICS, είναι γενικά ευνοϊκό.
Αν και η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα επιβραδυνθεί μετρίως, οι τράπεζες έχουν τη χαμηλότερη αναλογία προβληματικών δανείων μεταξύ της ομάδας", σημειώνει ο αμερικανικός οίκος.
Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις κινεζικές τράπεζες του έθνους φθάνει το μόλις 1,5%, έναντι 11,8% στη Ρωσία, επισημαίνεται.
Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, οι νοτιοαφρικανικές τράπεζες εμφανίζονται ως ισχυρότερες, με τον δείκτη CET 1 να ανέρχεται στο 12,4% -στο τέλος του 2017.
Αντίθετα, για τις ινδικές τράπεζες διαμορφώνεται στο μόλις 8,7%.
«Οι νοτιοαφρικανικές τράπεζες, μαζί με τις τράπεζες της Βραζιλίας, είναι οι πιο κερδοφόρες.
Ενώ η κερδοφορία των τραπεζών της Βραζιλίας θα υποστηριχθεί από την αύξηση των δανείων, τα εισοδήματα από τα τέλη και το χαμηλότερο κόστος πίστωσης, η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων και η άκαμπτη βάση κόστους θα επηρεάσουν αρνητικά τις τράπεζες της Νοτίου Αφρικής.
Σε ό,τι αφορά στη κερδοφορία, οι ινδικές τράπεζες είναι σαφώς οι πιο αδύναμες.
Η κερδοφορία των κινεζικών τραπεζών θα παραμείνει σταθερή, καθώς η βελτίωση στα καθαρά περιθώρια επιτοκίων αντισταθμίζει την πίεση στα έσοδα από τα τέλη και το υψηλό κόστος πίστωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης