Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα ανεχτούμε μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο από την Ελλάδα - Προειδοποιήσαμε τον Έλληνα πρέσβη

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα ανεχτούμε μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο από την Ελλάδα - Προειδοποιήσαμε τον Έλληνα πρέσβη
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο
Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η ανακοίνωση του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο κάτι για το οποίο ενημερώθηκε και ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία.
«Δεν είναι δυνατόν να δείξουμε ανοχή σε βήματα στα οποία δεν υπάρχει διμερής συμφωνία στο Αιγαίο, όπου έχουν ακτές οι δύο χώρες» αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy, σε γραπτή ανακοίνωση.
«Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσής μας με ημερομηνία 8 Ιουνίου 1995 περιέχει την απαραίτητη πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα.
Εκφράσαμε τις απόψεις και προειδοποιήσεις μας για το θέμα αυτό στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα», σημειώνει ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Aksoy τονίζει ότι η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τα σχέδια του κ. Κοτζιά και του Αλέξη Τσίπρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα σήμερα (23/10/2018) ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, όπου και συναντήθηκε με τον Mevlut Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης