Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε θετικό αναβαθμίζεται το outlook των ρωσικών τραπεζών

Moody's: Σε θετικό αναβαθμίζεται το outlook των ρωσικών τραπεζών
Αναβαθμίζονται οι προοπτικές των ρωσικών τραπεζών από τη Moody's
Σε θετικές -από σταθερές- αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) των ρωσικών τραπεζών η Moody's Investors Service, επικαλούμενη την εκτίμηση ότι η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και η κεφαλαιακή επάρκεια θα ωφεληθούν από τη βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος.
Ο αμερικανικός οίκος «βλέπει» την ανάπτυξη του ρωσικού ΑΕΠ σε 1,7% τη διετία 2018-2019, ενώ, σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό, θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Η ανάπτυξη θα υποστηριχθεί από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, που υποστηρίζουν το ρούβλι.
Ο λόγος προβληματικών δανείων για τις ρωσικές τράπεζες αναμένεται να μειωθεί στο 9,6% τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, από 11% στα τέλη του 2017, ενώ ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω όταν η κεντρική τράπεζα ολοκληρώσει, όπως ανακοίνωσε, τη μεταφορά ενός μεγάλου μέρους NPLs από τους ισολογισμούς μεγάλων τραπεζών σε μια ειδική «bad bank».
Οι πιστωτικές ζημίες του κλάδου αναμένεται να μειωθούν στο 1,2% των μέσων μικτών δανείων το 2018-2019, από 1,6% το 2017.
Η κεφαλαιακή επάρκεια θα βελτιωθεί, δεδομένης της υγιούς κερδοφορίας των ρωσικών τραπεζών και της μέτριας αύξησης των δανείων, με τον δείκτη CET1 να ενισχύεται στο 10,1% το 2019, από 9,7% στο τέλος του 2017.
«Η κυβερνητική στήριξη για τις τράπεζες της χώρας έχει ενισχυθεί, δεδομένης της αυξανόμενης κρατικής κυριαρχίας του τομέα μετά τις πρόσφατες εθνικοποιήσεις, γεγονός που δείχνει ότι η ρωσική κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα έχουν την τάση και την ικανότητα να υποστηρίξουν τις μεγαλύτερες και συστηματικά σημαντικές τράπεζες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης