Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η επίδραση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στην ιταλική οικονομία εξαρτάται από το εάν θα ισχύσει μόνο το 2019

Moody's: Η επίδραση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στην ιταλική οικονομία εξαρτάται από το εάν θα ισχύσει μόνο το 2019
Η Moody's υποβάθμισε χθες (23/10/2018) την πιστοληπτική ικανότητα οκτώ ιταλικών τραπεζών
Με τη διάρκεια των μέτρων συνδέουν οι αναλυτές της Moody's την επίδραση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στην ιταλική οικονομία.
«Η επίδραση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης της Ιταλίας στα δημόσια οικονομικά θα εξαρτηθεί από το εάν θα είναι πράγματο έκτακτη» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση του οίκου αξιολόγησης.
Παράλληλα, οι αναλυτές επαναλαμβάνουν πως κατανοούν ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό προορίζεται να είναι έκτακτη και να ισχύσει μόνο για το 2019, αλλά δεν είναι σίγουροι ότι τελικά θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Εν τω μεταξύ, χθες (23/10/2018) η Moody's υποβάθμιση την πιστοληπτική ικανότητα οκτώ ιταλικών τραπεζών μετά και την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας σε Baa3.
Συγκεκριμένα, η έκθεση του αμερικανικού οίκου αφορά τις UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banca IMI, Cassa Depositi e Prestiti, Mediobanca, CA Cariparma, FCA Bank, Banca Nazionale Del Lavoro, Credito Emilianο, Cassa Centrale Raiffeisen, Invitalia και Banca del Mezzogiorno.
Ο οίκος αναμένει περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τον κλάδο, στο 11% επί του συνόλου στα τέλη 2018, από (επίπεδο ρεκόρ) 18% το 2015, με την υποχώρηση να συνεχίζεται και το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης