Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Θετικές οι προοπτικές για τον κλάδο λιανικής στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από το 2015

Moody's: Θετικές οι προοπτικές για τον κλάδο λιανικής στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από το 2015
Θετικές οι προοπτικές για τον κλάδο λιανικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Moody's
Σε θετικές -από σταθερές- αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook, αφορά τους επόμενους 12-18 μήνες) του ταλανιζόμενου κλάδου λιανικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες η Moody's Investors Service, για πρώτη φορά από το 2015.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, στα τέλη του περασμένου έτους, οι εταιρείες λιανεμπορίου άρχισαν εν τέλει να αποκομίζουν τα οφέλη από τις επενδύσεις που αποσκοπούν στην αποτελεσματικότητα του κόστους, ενισχύοντας παράλληλα τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και την εμπειρία των πελατών στο κατάστημα. Αυτό σε συνδυασμό με μια ισχυρή οικονομία στις ΗΠΑ, θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερα κέρδη, επισημαίνεται.
«Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη ανάπτυξη των κορυφαίων γραμμών και τα λειτουργικά κέρδη, καθώς οι επενδύσεις των εταιρειών για τη βελτίωση τόσο της ηλεκτρονικής όσο και της αγοραπωλησιακής εμπειρίας, αποδίδουν.
Η βελτίωση έχει προκληθεί από ένα πολύ ισχυρό μακροοικονομικό περιβάλλον, με βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και χαμηλή ανεργία».
Η Moody's αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμηση για την αύξηση των λειτουργικών κερδών το 2018, σε 4%-5% από 3,5% -4,5%, ενώ ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων προβλέπεται στο 4,5%-5,5% -από 3,5%-4,5%.
«Η αύξηση των πωλήσεων στο διαδίκτυο θα συνεχίσει να ξεπερνά τη συνολική αύξηση των πωλήσεων λιανικής, καθώς περισσότερες εταιρείες εκμεταλλεύονται το ίντερνετ.
Παρόλο που εξακολουθούν να είναι μόλις το 15% των συνολικών λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις στο διαδίκτυο θα αυξηθούν στο 20% τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η Amazon θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά οι εταιρείες τούβλων και κονιαμάτων θα κερδίσουν περισσότερα από το μερίδιο αγοράς στο διαδίκτυο, καθώς δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες».
Εν τω μεταξύ, μεταξύ των κινδύνων για τον κλάδο είναι η σφιχτή αγορά εργασίας και η αύξηση του κόστους μεταφοράς.
Επιπλέον, μια σημαντική και παρατεταμένη κλιμάκωση της τρέχουσας εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, θα επηρέαζε αρνητικά τους Αμερικανούς λιανοπωλητές.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Συνέχεια στην κρίση του λιανεμπορίου – Χρεοκόπησε η Mattress Firm

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης